Onsdag kveld var det festpremiere på The Hunger Games: Catching Fire på Colosseum Kino, og stjerner fra filmen var å finne på den røde løperen.

Den såkalte «young adult»-sjangeren har blitt svært populær de siste åra, både i bokform og på filmlerretet. Nå er det adapsjonen av den andre boken i Suzanne Collins sin The Hunger Games-trilogi om Katniss Everdeen som skal lokke unge til kinosalene, men i mars til neste år, kommer en konkurrerende franchise på banen.

Da har nemlig filmatiseringen av den første boka i Veronica Roths Divergent-trilogi premiere, og også i denne filmen er det en ung jente i en voldelig verden som er fokus for fortellingen.

Anmeldelse: The Hunger Games – Jennifer Lawrence er en perfekt heltinne!

Et splittet samfunn

Onsdag kom en ny trailer for filmen, der Shailene Woodley (The Descendants, The Secret Life of the American Teenager) har hovedrollen som Beatrice «Tris» Prior, som lever i et dystopisk Chicago, der samfunnet er delt inn i fem fraksjoner som alle rendyrker hver sin moralske egenskap. (Se trailere i bunnen av artikkelen).

Er du uselvisk, intelligent, ærlig, fredelig eller modig? Og hva skjer om du passer inn i flere kategorier? Jo, da er du «divergent» – avvikende – og det er farlig.

Når Beatrice på sin 16-årsdag skal velge hvilken fraksjon hun ønsker å bli en del av, forlater hun hjem og familie i «Abnegation»-fraksjonen, som verdsetter uselviskhet som den høyeste dyd, til fordel for «Dauntless» der modighet er viktigst. Dette setter henne på en farefull reise mot sannheten av hva samfunnet hun lever i virkelig er.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Divergent. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS)
Shailene Woodley spiller hovedrollen i Divergent. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS)

Hvem ville hoppet fra taket på en bygning?

Med Twilight-franchisen har Summit Entertainment lært hvilken sterk målgruppe tenåringer kan være, og selskapet kjøpte opp filmrettighetene til Divergent allerede før den kom ut i 2011. Under Comic-Con-messa i San Diego samme år presenterte de den unge Veronica Roth i starten av en Twilight-pressekonferanse, der Filmpolitiet var tilstede.

Da fortalte Roth at hun fikk idéen for settingen i bøkene allerede da hun gikk førsteåret på college, da hun var ute og kjørte bil.

– Jeg så for meg noen som hoppet fra taket på en bygning uten at det var en selvdestruktiv grunn. Jeg tenkte på hva årsaken til at noen ville ha gjort noe sånt var, og det ble ideen som en av fraksjonene sprang ut fra, fortalte Roth.

Scenen hun så for seg, får du et glimt av i både den første og den nye traileren for Divergent, der Beatrice må kaste seg fra en bygning for å bevise at hun er modig nok til å være en del av «Dauntless».

Les også: Fleire «ung vaksen»-filmar i år

Divergent har kinopremiere 21. mars 2014 og har, i tillegg til Shailene Woodley, Kate Winslet, Zoë Kravitz og Miles Teller i sentrale roller. Neil Burger (Illusjonisten) har regi.

Se traileren for filmen her, og si din mening om Divergent i kommentarfeltet under videoen!