Slapp av! Det blir ingen ny Daredevil, sier Ben Affleck.  Her på den rød løper under Oscar-utdelingen 2013. (Foto: AFP PHOTO/JOE KLAMAR, NTB Scanpix).
Slapp av! Det blir ingen ny Daredevil, sier Ben Affleck. Her på den røde løperen under Oscar-utdelingen 2013. (Foto: AFP PHOTO/JOE KLAMAR, NTB Scanpix).

Da det ble klart at Ben Affleck skal spille Batman i oppfølgeren til Man of Steel, Batman vs. Superman, eksploderte Internett med hets på sosiale medier. Tegneseriefans var livredde for en ny Daredevil.

Vi husker alle fadesen fra 2003, der Affleck portretterte den blinde superhelten. Filmen lå langt fra tegneserien og er nok den mest kritiserte filmen i Ben Afflecks karriere.

Les også: Neflix lager «Daredevil»-serie

I et intervju med Playboy Magazine, snakker Ben Affleck nå ut om hvordan han takler kritikken og hvordan hans versjon av Batman vil bli, det melder nettstedet Latino Review.

Der forteller Affleck at han aldri ville sagt ja til filmen hvis han hadde trodd den skulle bli dårlig, eller at han ville bli dårlig i den.

— Jeg skjønner hvorfor Internett er imot meg, og hvis jeg trodde at dette skulle bli en ny Daredevil ville jeg ha vært der ute og protestert selv, sier Affleck og forteller at Daredevil er den eneste filmen i sin karriere han virkelig angrer på.

— Jeg dør av å tenke på det, for jeg elsker den historien og den figuren, og jeg klarer ikke å glemme at det ble så dårlig. Kanskje det er noe av det som motiverer meg til å gjøre Batman, forklarer han.

Takket nei til rollen

Reaksjonene på nett da nyheten ble sluppet var slik skuespilleren hadde forventet. Warner Brothers hadde advart ham om hvordan det kom til å bli på forhånd.

Les også: Ben Affleck: — Kan takle kritikken

I tillegg til minnet om Daredevil er vanskeligheter med å se for seg Affleck i rollen som Gothams mørke helt en av grunnene til mye av hatet på nett. Dette var noe skuespilleren selv også hadde problemer med, og han takket derfor først nei til rollen.

— Da jeg fortalte til Warner Bros. at jeg var nødt til å si nei, sa de at jeg kom til å passe godt med deres tilnærming til figuren. De ba meg se på hva manusforfatter og regissør Zack Snyder gjorde, og det var utrolig, sier han.

Affleck forteller videre at Snyders versjon er en helt unik fremstilling av Batman, som likevel stemmer overens med mytologien i tegneseriene.

— Da ble jeg entusiastisk og plutselig endte jeg opp med å lese for rollen. Når folk ser det, vil det virke mer logisk enn det gjør nå, lover han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Christian Bale som Batman i The Dark Knight Rises. (Foto: SF Norge)
Christian Bale som Batman i The Dark Knight Rises. (Foto: SF Norge)

Vil ikke konkurrere med «The Dark Knight»

Med Christopher Nolans Batman-trilogi med Christian Bale i hovedrollen friskt i minne, er det ingen tvil om at Ben Affleck har mye å leve opp til. Det er imidlertid helt klart at Snyder og Affleck sin versjon av Lynvingen vil bli helt annerledes enn Nolans.

— Jeg vil ikke avsløre for mye, men vi ønsker å redefinere Batman på en måte som ikke er i konkurranse med Chris Nolans Batman, men som fortsatt eksisterer innen Batman-kanonen. Det vil bli en eldre og visere versjon, særlig med tanke på hvordan han forholder seg til Henry Cavills Superman-figur, forklarer Affleck.

Tror du Affleck har en sjanse som en eldre og visere Batman? Si din mening i kommentarfeltet!