Etter sjokknyheten om at Fast & Furious-stjerna Paul Walker døde i en bilulykke i helgen har mange spekulert i hva som kommer til å skje med den syvende filmen i Fast & Furious-serien.

Filmen, som er planlagt for sommeren 2014, har vært under innspilling siden september, og Walker skulle etter planen ha vært i Atlanta i USA på søndag for å fortsette innspillingen av Fast & Furious 7 der han spilte rollen som Brian O’Conner.

Les også: «Fast & Furious»-stjerne døde i bilulykke

The Hollywood Reporter melder at regissøren for filmen, James Wan, hadde et møte med ledelsen i Universal Studios på søndag, for å diskutere filmens fremtid, om det vil bli nødvendig å skrive om manuset og hva som er den mest mulig respektfulle måten å gå frem på.

Ifølge The Hollywood Reporter melder ledelsen i Universal at innspillingen av filmen skal fortsette, men at dette vil bli utsatt noen dager. Det er foreløpig uklart hvor mange scener Walker hadde igjen av filmen, men kilder fra produksjonen skal ha sagt at store deler av filmen har blitt spilt inn, men at Walker og resten av skuespillerne i Fast & Furious skulle til Abu Dhabi i januar for å gjøre noen flere scener.

Om Universal må gjøre større manusforandringer og spille inn scener på nytt er faren for at premieredatoen, som per dags dato er 11. juli 2014, vil bli forskjøvet.

Anmeldelse: «Fast & Furious 6» — Strålende popconrunderholdning

Artikkelen fortsetter under bildet.

Paul Walker i Fast & Furious 6. (Foto: United Pictures International)
Paul Walker i Fast & Furious 6. (Foto: United Pictures International)

Går en usikker fremtid i møte

Fast & Furious-franchisen har håvet inn over over 2 milliarder dollar (omtrent 12 milliarder norske kroner), siden den første filmen kom i 2001. Den forrige filmen i serien ble i mai Universals største suksess, da den tjente inn over 314 millioner dollar i USA og resten av verden premierehelgen, og dermed ga Universal den beste åpningshelg for en film noensinne.

Fast & Furious 6 endte til slutt opp med nesten 800 millioner inntjente dollar på verdensbasis, noe som tilsvarer nesten 5 milliarder norske kroner.

Les også: «Fast & Furious 6» er Universals største suksess noensinne

Paul Walker har spilt den ene hovedrollen i serien siden dens begynnelse, og det er derfor nå usikkert hvilken vei serien kommer til å gå etter dette. Hvis filmserien skal fortsette må Universal finne en god måte å skrive Walkers rollefigur ut av serien på.

Skal man se kynisk på det, er det ingen tvil om at måten Walker døde på, i en bilulykke der stor fart var en avgjørende faktor, vil være vanskelig for Universal fremover. Fast & Furious-serien handler jo nettopp om fine biler i stor fart, og inneholder mer enn én bilkrasj. Det skal bli interessant å se hvordan Universal skal klare å markedsføre den kommende filmen uten å virke støtene på Walkers pårørende.