Daredevil, slik han framstår i tegneseriene. (Foto: Marvel)
Daredevil, slik han framstår i tegneseriene. (Foto: Marvel)

Den britiske skuespilleren Charlie Cox har sikret seg rollen som den blinde superhelten Daredevil, i den kommende actionserien som Marvel og Netflix samarbeider om.

I går publiserte Marvel pressemeldingen som bekrefter at 31-åringen blir å se i den splitter nye Daredevil-serien, som skal gå over 13 episoder og har premiere på Netflix allerede neste år.

Les også: Flere nyheter om Marvel her.

Serien vil altså handle om newyorkeren Matt Murdock, som blir utsatt for radioaktivt avfall som ung gutt. Gift-eksponeringen gjør at han blir blind, men bidrar også til at resten av sansene hans blir hypersensitive. Disse superkreftene bruker han til å jage skurker og kjempe mot urettferdighet under alter egoet Daredevil.

Samtidig som Cox ble bekreftet som Daredevil, skriver også tegneserie-giganten at serien skal produseres av dyktige folk som Steven S. DeKnight (Spartacus, Buffy), Drew Goddard (The Cabin in the Woods, Lost) og Jeph Loeb (Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D., Smallville, Heroes).

– Litt glatt og kjedelig

Charlie Cox i Stardust. (Foto: Paramount Pictures)
Charlie Cox i Stardust. (Foto: Paramount Pictures)

Cox er til nå kanskje best kjent for sine opptredener i gangsterserien Boardwalk Empire og eventyrfilmen Stardust. I Stardust klarte han ikke helt å overbevise Filmpolitiets anmelder, som skrev:

ANMELDT: Stardust – En feiende, flott fantasifilm som anbefales!

– Charlie Cox er en pen, ung mann, men Stardust kunne tjent på å ha en mer karismatisk fyr i hovedrollen. Han blir litt for glatt og kjedelig som filmens helt.

Forrige Daredevil slaktet

Daredevil – her i Ben Afflecks skikkelse. (Foto: Marvel Studios)
Daredevil – her i Ben Afflecks skikkelse. (Foto: Marvel Studios)

Vi får uansett håpe at det går bedre med Cox i rollen som Daredevil, enn da Ben Affleck kledde på seg den blodrøde trikoten i spillefilmen om superhelten.

Den filmen ble regelrett slaktet av mange kritikere, og spesielt manus og regi ble omtalt som svakt. Affleck, som nå gjør seg klar til å spille Batman, har tidligere fortalt at Daredevil er den eneste filmen i sin karriere han virkelig angrer på.

— Jeg dør av å tenke på det, for jeg elsker den historien og den figuren, og jeg klarer ikke å glemme at det ble så dårlig, sa Affleck i fjor.

Tidligere er det blitt bekreftet at tegneserie-giganten skal sammen med Netflix lage hele fire TV-serier fra Marvels beinharde «Hell’s Kitchen, Manhattan»-univers. Daredevil blir altså førstemann ut, og deretter følger Jessica Jones, Iron Fist og Luke Cage.

Er du fornøyd med valget av Charlie Cox som Daredevil? Si din mening i kommentarfeltet!