Wish I Was Here. (Foto: Focus Features)
Wish I Was Here. (Foto: Focus Features)

Mens de fleste filmer har et knippe produsenter som skaffer penger til en filmproduksjon, har indiehelten og Scrubs-stjernen Zach Braff hele 46521 personer som må takkes i en eventuell takketale for Wish I Was Here.

Etter en vellykket kampanje på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter for ett år siden fikk Braff pengene som var nødvendige for å realisere filmprosjektet Wish I Was Here. I juli får filmen amerikansk premiere, og nå er den første traileren til komidramaet ute.

Braff fortsetter i samme stil som i hans kritikerroste regidebut Garden State fra 2005, med skråblikk på livet og kjærlighet i hans særegne hipsterverden. Wish I Was Here er en fortelling om en mann i midtlivskrise.

LES OGSÅ: Zach Braff samlet inn over 3 millioner dollar

Klikk på videoen øverst i artikkelen for å se traileren.

Med gode venner på laget

Etter å ha fullført manuset vurderte regissørskuespilleren å ta med filmprosjektet på en sedvanlige runde til filmstudioene i Hollywood. Problemet for Braff – som både har skrevet, regissert og spiller hovedrollen i Wish I Was here – er kontraktene. Filmselskapene krever vetorett og siste ord i redigeringsrommet, og ønsker å prøve tidlige utgaver av filmen på testpublikum for å strømlinjeforme resultatet.

– Jeg var sulten og gira på å lage filmen, men jeg likte ikke tanken på alt dette. Så kom Veronica Mars-filmen, og vi kunne ikke la være å stoppe opp og tenke nytt på dette med Kickstarter. Om det funket ville alle disse problemene forsvinne, fortalte Braff i et intervju med filmmagasinet Empire.

LES OGSÅ: «Scrubs»-stjerne følger i fotsporene til Veronica Mars

Og den 24. mai i fjor endte folkefinansieringskampanjen på godt over 3 millioner dollar – av et mål på 2 millioner. I samme sleng har Braff tatt førersetet i mye av PR-arbeidet med filmen, med god hjelp fra sine kontakter i Hollywood.

På rollelista til filmen Wish You Were Here dukker både bestevenn og bromance-partner Donald Faison (kjent fra Scrubs), Kate Hudson, Jim Parsons og Joey King opp. Filmen er også den siste hvor Fresh Prince in Bel Air-stjerne James Avery spilte i.

«Wish I Was Here» har ennå ikke fått en norsk premieredato.