Fotball er ikke det eneste på hjernen til brasilianerne for tiden. Selv under verdensmesterskapet i fotball, som arrangeres i Brasil i disse dager, finner filmelskere tid til å dra på kino.

ANMELDELSE: 2014 FIFA World Cup Brazil

Variety melder at kinobesøkstallene i Brasil har fått en skikkelig oppsving etter at fotball-VM ble sparket i gang.

– Alle er overrasket. Vi trodde besøkstallene kom til å gå ned, sier Steven Bunnell som er direktør for Cinemark, den største kinokjeden i Brasil.

Bunnell forteller at 25 prosent flere har besøkt de brasilianske kinosalene under turneringen, enn på samme tid i fjor.

Det perfekte alternativet til fotball

Selv om «Maleficent» har fått lunkne anmeldelser fra filmkritikere, har publikum omfavnet Angelina Jolies tolkning av heksa fra den klassiske Disney-filmen «Tornerose». (Foto: The Walt Disney Company Nordic)
Selv om «Maleficent» har fått lunkne anmeldelser fra filmkritikere, har publikum omfavnet Angelina Jolies tolkning av heksa fra den klassiske Disney-filmen «Tornerose». (Foto: The Walt Disney Company Nordic)

Mye av skylden for de gode besøkstallene får turistene. Det er forventet at over 4 millioner turister vil besøke Brasil, som har 200 millioner innbyggere fra før, under fotball-VM.

I tillegg har store publikumsfavoritter som The Fault in Our Stars, How to Train Your Dragon 2, Maleficent og Edge of Tomorrow trukket mange til kinosalene.

– Brasil spiller jo ikke kamp hver dag. I tillegg vil nok unge kvinner og familier dra på kino, selv under verdensmesterskapet, sier Chris Aronson som er distribusjonssjef i Fox.

Mange kinoeiere fryktet nok nedgang i besøkstallene før et av verdens største idrettsarrangement ble sparket i gang. Nå kan kinoeierne altså juble sammen med de brasilianske fotballsupporterne, som på lørdag så laget sitt bli klart for kvartfinalen etter de slo Chile i en nervepirrende straffesparkkonkurranse.

LES OGSÅ: Michael Bays kjemperoboter knuste konkurrentene i helgen

Paul Dergarabedian i filmanalyseselskapet Rentrak tror det gode kinobesøket skyldes at folk gjerne trenger å koble av fra all fotballen.

– Det kan være så enkelt at kino er det perfekte alternativet til fotball. Hva er mer forskjellig fra fotball-VM enn The Fault in Our Stars? Folk løper jo til kinoene. Det er både fascinerende og litt motstridende.

ANMELDELSE: The Fault in Our Stars

Besøkstallene ned i Norge

Birgitte Langballe er kommunikasjonssjef i Film & Kino. (Foto: Helge Hansen)
Birgitte Langballe er kommunikasjonssjef i Film & Kino. (Foto: Helge Hansen)

Like bra går det ikke i Norge. Birgitte Langballe, kommunikasjonssjef i Film & Kino, sier at det i juni har vært en nedgang på 23,5 prosent på besøkstallene, sammenlignet med året før. Hun påpeker likevel at det ikke er fotball-VM alene som skal ha skylden for det.

– Det skyldes nok en kombinasjon av fotball-VM, godt vær og ikke minst mangelen på de store filmene. Godt kinobesøk er også veldig avhengig av publikumsmagnetene.

LES OGSÅ: Dette er sommerens blockbustere

Foretrekker du å se på fotball-VM eller å dra på kino? Si din mening i kommentarfeltet!