Juni er snart over, sommeren er godt i gang, men enten det er så fint vær at du er blitt solbrent, eller så dårlig vær at du ikke orker å være ute, så finnes det alltid en unnskyldning til å flykte inn i en mørk kinosal.

Sommertid er nemlig blockbustertid, og det betyr at du har en haug med storfilmer i vente, som alle er laget for å underholde deg når du trenger en pause fra været utenfor. Filmpolitiets redaksjon kommer selvfølgelig til å bruke en god del av sommeren godt rigget til med popkorn, brus og godteri foran kinolerretet.

Transformers: Age of Extinction, Guardians of the Galaxy, The Expendables og Beatles er noen av filmene som står på plakaten, men her er filmene vi i Filmpolitiet gleder oss mest til å se!

Hvilke filmer gleder du deg til? Si din mening i kommentarfeltet nederst i artikkelen! kommentar

Dragetreneren 2
04.07.2014
Tannlaus og Hikken i Dragetreneren 2. (Foto: Fox Film).
Tannlaus og Hikken i Dragetreneren 2. (Foto: Fox Film).

Første film ut har premiere allerede 4. juli. Animasjonsfilmen Dragetreneren, som handler om vikinggutten Hikken som temmer en drage, ble en suksess da den kom for fire år siden. Birger Vestmo mente Dreamworks traff innertier med filmen, som han i sin anmeldelse omtalte som «et fantastisk eventyr».

Animasjonen i filmen er rett og slett vakker, og flygescenene imponerer spesielt. De er mildt sagt luftige, og jeg drømmer meg vekk mens vinden suser i surround. «Dragetreneren» er rett og slett en god filmopplevelse, og bør nytes i 3D på et stort lerret, om mulig. Her er det bare å fly på kino!

Les hele anmeldelsen til Birger her!

Nå er altså oppfølgeren endelig her, denne gangen har drager blitt en viktig del av vikinglandsbyen til Hikken, og vi har stor tro på at Dreamworks nok en gang kommer til å levere et strålende eventyr!

Les også: – Norge var en stor inspirasjon


Blandede følelser
11.07.2014
Drew Barrymore og Adam Sandler møtes på familieferie i Blandede følelser. (Foto: Warner Bros. Pictures/ SF Norge AS).
Drew Barrymore og Adam Sandler møtes på familieferie i Blandede følelser. (Foto: Warner Bros. Pictures/ SF Norge AS).

Når Drew Barrymore og Adam Sandler treffes på lerretet, er det verdt å følge med. Sammen har de spilt i de romantiske komediene The Wedding Singer og 50 First Dates, som begge er superkoselige filmer som gjør deg varm om hjertet.

Nå samarbeider de to skuespillerne igjen i Blandede følelser, en rom-kom om to aleneforeldre som hater hverandre på grunn av et mislykket stevnemøte, og som uheldigvis havner på ferietur sammen til Afrika.

Plottet er selvfølgelig fullstendig tullete, men vi satser på at kjemien Barrymore og Sandler har kommer til å gjøre Blandede følelser til en trivelig film!


Dawn of the Planet of the Apes
18.07.2014
Dawn of the Planet of the Apes. (Foto: 20th Century Fox).
Dawn of the Planet of the Apes. (Foto: 20th Century Fox).

I 2011 ble Rise of the Planet of the Apes hyllet av Birger Vestmo som en film full av drama, spenning og innslag av svimlende action.

Dette er bra. Denne må du se! Birger Vestmo

Oppfølgeren kommer denne sommeren, og nå er den voksende nasjonen med genetisk modifiserte aper i ferd med å gå til krig mot menneskene på jorda. Hvilken rase vil gå seirende ut, hvilken rase vil stå igjen som jordas herskere?

Trailerne som er kommet for filmen har fått Filmpolitiet til å tenne på alle blockbuster-plugger, og vi tipper at apenes krig kommer til å bli en underholdende kinoopplevelse.


Hercules
01.08.2014
I AM HERCUUULEEEEEEES! (Foto: SF Norge).
I AM HERCUUULEEEEEEES! (Foto: SF Norge).

Dwayne «The Rock» Johnson er en merkelig skuespiller, som gjerne går fra flåsete familiefilmer som forferdelige Tooth Fairy, til hardbarka action-blockbustere som Fast & Furious-serien.

Når The Rock skal spille alle actionhelters gud, Hercules, forventer man å få servert en actionfest uten like, og eventyrfilmen Hercules ser ut til å bli nettopp det. I filmens trailere ser Johnson større ut enn noensinne, og viser at han kan bekjempe løver så vel som hydraer.

Sett med norske øyne er det også kult at Ingrid Bolsø Berdal spiller krigerprinsessen Atlanta i filmen, og at Aksel Hennie dukker opp som den aiolske krigeren Tydeus.

Les også: – Se Bolsø Berdal i «Hercules»


Teenage Mutant Ninja Turtles
08.08.2014
Heroes in a half shell - TURTLE POWER! (Foto: United International Pictures).
Heroes in a half shell – TURTLE POWER! (Foto: United International Pictures).

Hva skal man si, er det lov til å glede seg til denne filmen?

Det har vært mye oppstyr rundt Michael Bay-produserte Teenage Mutant Ninja Turtles, og filmen har fått mye kritikk for hvordan historien avviker fra den originale tegneserien. «Hæ, er de Aliens?!» «Hva, er de et genetisk eksperiment?» «Hva i h******, skal Megan Fox spille April?!»

Hatmeldingene har haglet på Internett, men etter hvert som trailerne for filmen har dukket opp har imidlertid kritikken stilnet noe. For dette ser unektelig litt tøft ut, gjør det ikke?

Les også: – Overraskande lite skuffa over «Turtles»-trailer

Her i Filmpolitiet krysser vi uansett fingrene for at regissør Jonathan Liebesman klarer å levere varene, og at han har sneket med et lite «Cowabunga» også.


Børning
13.08.2014
Anders Baasmo Christiansen i Børning. (Foto: SF Norge).
Anders Baasmo Christiansen i Børning. (Foto: SF Norge).

Det er ikke bare Hollywood som satser på sommeren som tidspunkt når storfilmer skal på kino. Den nye norske filmen Børning har nemlig premiere 13. august!

Dette er en bilfilm, som vi håper skal bli Norges svar på filmer som Fast & Furious-serien, der en gjeng bilentusiaster konkurrerer i et ulovlig billøp gjennom Norge, fra Tyrigrava kro i Oppegård til Nordkapp i Finnmark.

Børning er regissert av filmfotografen for Trolljegeren Hallvard Bræin, og har store norske navn som Anders Baasmo Christiansen, Otto Jespersen og Jenny Skavlan på rollelista. Det er mulig vi har en ny kultfilm i vente.