Klikk her for å se anmeldelsen av «Maleficient».

Etter nærmere fire års fravær fra filmlerretet, blant annet grunnet en omfattende operasjon for å fjerne begge brystene på grunn av fare for brystkreft, er Angelina Jolie igjen i førersetet i Hollywood.

Med hovedrollen som tittelfiguren Maleficent i Disneys storslåtte gjenfortelling av Tornerose, sett fra den onde heksa sitt perspektiv, knuser hun sine tidligere åpningsrekorder og befester sin posisjon som en av de aller største filmstjernene i verden.

Maleficent hentet inn godt over 400 millioner norske kroner på det amerikanske kinomarkedet. Anslag fra bransjenettstedet BoxOfficeMojo.com forteller at filmen har hentet inn ytterligere 600 millioner kroner på det internasjonale markedet, som også inkluderer Norge hvor 17 000 så filmen i åpningshelga.

Til sammenligning hentet X-Men: Days of Future Past inn i overkant av 540 millioner i USA sist helg – en film som slo alle «X-Men»-rekorder og lå på topp i alle land den ble vist.

Selv om filmen har fått lunke anmeldelser fra filmkritikere har publikum omfavnet Jolies tolkning av heksa fra den klassiske Disney-filmen «Tornerose». (Foto: Disney)
Selv om filmen har fått lunke anmeldelser fra filmkritikere har publikum omfavnet Jolies tolkning av heksa fra den klassiske Disney-filmen «Tornerose». (Foto: Disney)

LES MER: Beste «X-Men»-åpningshelg noensinne

Får opp mot 90 millioner kroner per film

Innspillingen av storfilmer som Maleficent kan foregå flere år før selve filmen kommer på kino, derfor dukket Jolie opp på lista over de best betalte skuespillerne igjen allerede i fjor. Finansavisa Forbes rapporterte at filmstjerna gikk rett til topps blant kvinnene i Hollywood 2012, blant annet på grunn av Disneys storprosjekt, med hele 33 millioner dollar på lønnsslippen.

– Hun er en av de få skuespillerne som kan kreve opp mot 90 millioner [norske] kroner for den rette filmen, som for Disneys gjenfortellingen av Tornerose, skrev Forbes‘ kjendisjournalist Dorothy Pomerantz da tallene kom på bordet sommeren 2013.

Selv om totaltallene for hver skuespiller blir offentliggjort, og nøye studert av sladderpressen hvert år, er avtalene som forteller hvor mye en skuespiller tjener på en enkelt film ofte hemmelige. I tillegg til kontantutbetalinger knyttes det ofte bonuser til hvor mye filmen tjener inn på kinomarkedet, noe som i Maleficent sitt tilfelle kan bety en ekstra fet 2014-sommer for Angelina Jolie.

ANMELDELSE: Maleficent – fargesprakende eventyr som engasjerer