Netflix og andre strømmetjenester har allerede hatt stor påvirkning på hvordan vi ser TV-serier og film, og strømmetjenesten fortsetter nå sitt korstog mot vanlige distribusjonsplattformer.

Egenproduserte serier som House of Cards og Orange is the New Black har vært en stor suksess for Netflix, og nå tar strømmegiganten opp kampen med kinomarkedet også.

Selskapet skal lage oppfølgeren til Ang Lees Snikende tiger, skjult drage, melder de i en pressemelding. Og filmen får premiere direkte hos Netflix samt på utvalgte IMAX-kinoer.

Anmeldelse: «Snikende tiger, skjult drage» – Spektakulære kampscener i en vakker film

«The Matrix»-koreograf på regi

Donnie Yen som Silent Wolf i Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend. (Foto: Netflix).
Donnie Yen som Silent Wolf i Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend. (Foto: Netflix).

Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend er navnet på oppfølgeren. Michelle Yeoh skal igjen spille Yu Shu Lien fra den forrige filmen, mens kampsportstjerna Donnie Yen har den andre hovedrollen som figuren Silent Wolf.

Ang Lee, som vant Oscar for beste fremmedspråklige film for Snikende tiger, skjult drage er ikke ombord, denne gangen er det den anerkjente kampsportkoreografen Yuen Wo-Ping (The Matrix, Kill Bill) som skal ha regi.

Les også: – Kampsport pleide å være mystisk, sier Kinas største kampsportstjerne

Snikende tiger, skjult drage var basert på den fjerde boken i Crane-Iron Pentalogy av Wang Du Lu. Nå skal oppfølgeren avslutte historien med handling basert på den siste boken i serien, Iron Knight, Silver Vase.

Tapt kjærlighet, ung kjærlighet, et legendarisk sverd og kampen for frelse er temaer som skal rammes inn med episk sverdkamp i flotte omgivelser, innspilt i New Zealand.
Artikkelen fortsetter under bildet.

Michelle Yeoh som Yu Shu Lien i Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend. (Foto: Netflix).
Michelle Yeoh som Yu Shu Lien i Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend. (Foto: Netflix).

Satser på strømming

Netflix har inngått en avtale med produksjons- og distribusjonsselskapet The Weinstein Company, med Harvey Weinstein i spissen, for å få Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend til TV-skjermen og kinolerretet.

Weinstein samarbeider allerede med Netflix om å produsere Marco Polo-serien, som Kon-Tiki-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg har regi på.

– Etter suksess med serier som House of Cards og Orange is the New Black er det tydelig at Netflix har funnet en god oppskrift, har han tidligere uttalt, og nå satser han altså på strømmetjenesten i enda større grad.

Harvey Weinstein blir ofte omtalt som Hollywoods mektigste mann, og det er ingen tvil om at mannen har teft for hva publikum vil ha. Det er svært interessant for filmens fremtid at produsenten nå engasjerer seg såpass sterkt i strømming som distribusjonsplattform.

– Filmopplevelsen er i ferd med å endres fullstendig, og Netflix står utvilsomt i forkant av denne bevegelsen, sier nå Weinstein i pressemeldingen, og imøtekommer med dette publikums ønske om å se film hvor de vil, når de vil.

Les også: Hollywoods mektigaste satsar på TV

Ikke godt mottatt av kinobransjen

Edward Schultheiss i «Jakten på Berlusconi». (Foto: Gaute Gunnari/Euforia)
Edward Schultheiss i «Jakten på Berlusconi». (Foto: Gaute Gunnari/Euforia)

Hvor godt dette kommer til å bli mottatt av kinobransjen gjenstår å se, men her i Norge har vi allerede et eksempel på at denne distribusjonsmetoden ikke faller i god jord hos alle.

TV 2s strømmetjeneste Sumo sikret seg tidligere i høst rettigheter til å vise den norske komedien Jakten på Berlusconi en uke før kinopremieren. Dette ble ikke godt mottatt hos norske kinosjefer, flere truet med boikott av filmen, og TV 2 endte med å måtte droppe førpremieren hos Sumo.

Jakten på Berlusconi er delfinansiert av TV 2, men etter reaksjonene fra norske kinosjefer i september fortalte TV 2-direktør Trond Kvernstrøm at de nå er usikre på om TV 2 kan fortsette å finansiere norsk film.

– Med en slik massiv reaksjon fra norske kinosjefer må TV 2 nå vurdere om vi kan fortsette å finansiere norsk film. Å vise en film på TV to år etter at filmen har gått på kino funker ikke lengre, sa Kvernstrøm.

Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend får premiere 28. august neste år. På produsentsiden har Harvey Weinstein med seg blant andre norske Morten Tyldum, som for tiden får stor oppmerksomhet for sin film The Imitation Game, som distribueres av The Weinsten Company i USA.

Hva synes du om at Netflix lager filmer som kommer rett ut på nett? Si din mening i kommentarfeltet!