En av høstens største kinopremierer er uten tvil The Hunger Games: Mockingjay – Part 1. Den tredje filmen om Katniss Everdeens kamp mot overmakta i Panem kommer til å bringe tusenvis av fans til kinosalene.

Etter et par teasere i juni og juli, har den første ordentlige traileren for filmen kommet, og endelig får vi en ordentlig titt på Jennifer Lawrence klar for kamp i Katniss Mockingjay-drakt.

Les også: Vil overrraske bokfansen

Til krig mot undertrykkelse

Som du kan se i traileren vil Mockingjay – Part 1 by på mer storslagen action enn de tidligere filmene i serien. Krigen mellom den undertrykkende President Snow i Capitol og de fattige distriktene i Panem bryter for alvor løs når Katniss slår seg sammen med motstandsbevegelsen i Distrikt 13.

Ledet av President Coin, spilt av Julianne Moore, prøver Katniss og vennene hennes å undergrave Snow og få flere av distriktene med på sin side i kampen mot undertrykkelse.

Problemer oppstår imidlertid når det viser seg at Peeta (Josh Hutcherson) overlevde da de prøvde å rømme fra arenaen i slutten av forrige film. Han ble imidlertid tatt til fange av Snow, og brukes nå for å få Katniss til å overgi seg.

Se traileren her!

Artikkelen fortsetter under videoen.

You will rescue Peeta, or find another Mockingjay.
Katniss

Seymore Hoffman med i de to siste filmene

Som i teaseren fra juli er også avdøde Philip Seymour Hoffman med i den nye traileren. Han spilte den opprørske spillsjefen Plutarch Heavensbee i The HUnger Games: Catching Fire, en rolle som også er med i de to siste filmene i serien.

Philip Seymour Hoffman gikk bort i februar i år, før hele innspillingen av Mockingjay-filmene var ferdig, men størsteparten av hans arbeid var gjort, og filmskaperne kommer derfor ikke til å bruke andre skuespillere eller datagrafikk for å gi liv til Seymour Hoffman på lerretet.

– Vi var ferdig med mesteparten av hans arbeid, vi hadde kanskje åtte til ti dager igjen av planen. I mesteparten av de scenene hadde ikke Phil noen dialog. Så vi kommer til å putte ham i de scenene, men bare bruke ekte film, vi skal ikke lage noen digitale eller robotaktige versjoner av ham, sa produsent Nina Jacobson i en uttalelse tidligere i år.

Anmeldelse: «The Hunger Games: Catching Fire» – Lider av oppfølgersyndromet

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 har kinopremiere 19. november.

Hva synes du om traileren for filmen? Si din mening i kommentarfeltet!