Klikk for å høre arkivklippet hvor Birger Vestmo snakker om «Independence Day 2» for første gang i 1998.

Tjue år etter romvesener invaderte jordkloden og sprengte Det hvite hus i fillebiter kommer oppfølgeren på kino.

20th Century Fox annonserte i natt at Independence Day 2 skal komme på kino den 24. juni 2016, nesten nøyaktig 20 år etter premieren på den første filmen. Det melder nettstedet Deadline.com.

Ryktene rundt oppfølgerfilmen har svirret i over 16 år. Flere profilerte manusforfattere har vært involvert i arbeidet med å utforme filmen, inkludert James Vanderbilt (Zodiac, Amazing Spider-Man) som skal ha skrevet to forslag som har blitt liggende på vent de siste årene.

Nå arbeider filmstudioet med å ferdigstille avtalen med den erfarne katastrofefilmregissøren Roland Emmerich før resten av castingprosessen går i gang.

LES OGSÅ: Will Smith dukker ikke opp i «Independence Day 2»

Will Smith vil ikke gjenta rollen som jagerflypilot

I februar i år meldte samme nettsted at Smith takket nei til et tilbud om å spille i Independence Day 2. Det skal da ha blitt spekulert i om den populære filmstjernen sitt lønnskrav skal ha vært for høyt. Skuespilleren har også uttalt i intervjuer at han ønsker å fokusere på mindre filmprosjekter i årene fremover.

Svært lite er kjent om historien i oppfølgerfilmen, men et tidligere manusforslag skal ha dreid seg rundt en ny invasjon fra verdensrommet hvor menneskeheten slår tilbake med teknologien de fikk etter forrige feilslåtte forsøk.

Hvem mener du bør få hovedrollen i en ny «Independence Day»-film? Del dine meninger i kommentarfeltet under traileren.