Etter ti sesonger la Smallville inn årene i 2011. Serien fortalte om opplevelsene til en ung Clark Kent og hans første steg ut i verden som helten Supermann.

Nå vender superhelten tilbake til tv-skjermen, men på en litt annen måte enn ventet. I natt kunne nettstedet The Hollywood Reporter melde at kanalen Syfy har startet arbeidet med Krypton.

Den nye serien skal fortelle om årene før Supermann-fortellingene vi kjenner til finner sted. Dramaserien skal følge superheltens bestefar og hendelsene på hjemplaneten Krypton fra bitter konflikt mellom innbyggerne til fred og supeheltens fødsel.

Serien «Gotham» forteller bakhistorien til politimannen Gordon og om de første årene i Bruce Wayne sine liv. Serien har fått en blandet mottakelse. (Foto: FX)
Serien «Gotham» forteller bakhistorien til politimannen Gordon og om de første årene i Bruce Wayne sine liv. Serien har fått en blandet mottakelse. (Foto: FX)

ANMELDELSE: Gotham S01E01 – skuffende start

Store film- og serieplaner

Serien er skapt rundt samme prinsipp som Gotham, som forteller om bakhistorien og verdenen til Batman uten at helten selv er med. Mottakelsen av Gotham har vært lunken hos både anmeldere og hos seere.

Forfatteren bak kassasuksessen Man of Steel, David Goyer, er hyret inn for å skrive manus på prosjektet.

Krypton er foreløpig det siste tilskuddet i Warner Bros. sine ambisiøse planer for å overgå Marvels eventyrlige suksess de siste årene. Ikke mindre enn ti superheltfilmer basert på DC Comics’ superhelter er på trappene de neste fem årene.

Kanalen SyFy som skal produsere og sende Krypton har tidligere vært kjent for store kvalitetsserier i science fiction-sjangeren, men har de siste årene hatt problemer med å nå ut til publikum. Siste store suksess for kanalen var Battlestar Galactica som gikk av luften i 2009.

LES OGSÅ: Slik skal DC Comics slå Marvel