Den første Iron Man-filmen i 2008 markerte startskuddet på Marvels strategi for å bli den mest lukrative superheltfranchisen i verden. Planene som ble lagt på midten av 2000-tallet inneholdt en konkret og langsiktig plan for hvilke filmer med hvilke superhelter som skulle produseres og vises til hvilke tider. En helhetlig plan for hvordan de ulike filmene og historiene skulle fungere sammen var også på plass.

Superheltgruppen «Justice League» skal konkurrere mot Marvels «The Avengers»-filmer i 2017. (Foto: DC Comics)
Superheltgruppen «Justice League» skal konkurrere mot Marvels «The Avengers»-filmer i 2017. (Foto: DC Comics)

Resultatet er blitt til flere av de mest innbringende og suksessrike filmene gjennom tidene.

Nå har Warner Bros.-studioet, som eier filmrettighetene til DC Comics sitt biblioteket av verdenskjente superhelter, varslet at de setter inn støtet fra 2016 med en serie på hele ti filmer.

Det hele starter med Zack Snyders Batman vs. Superman: Dawn of Justice som får premiere i mars 2016, hvor de to mest kjente superheltene møtes på lerretet.

Henry Cavill spiller Superman i minst tre filmer de kommende årene. Her fra en plakat for «Batman vs. Superman: Dawn of Justice» (2017). (Foto: Warner Bros.)
Henry Cavill spiller Superman i minst tre filmer de kommende årene. Her fra en plakat for «Batman vs. Superman: Dawn of Justice» (2017). (Foto: Warner Bros.)

Samme år kommer filmen Suicide Squad om en gruppe superskurker som utfører farlige oppdrag på vegne av den amerikanske regjeringen i bytte mot redusert straff.

ANMELDELSE: Man of Steel – en visuell fest i virtuos ødeleggelse

Momoa, Miller og The Rock får egne superhelter

Gal Gadot opp i den første filmen om en enkelt superhelt; Wonder Woman får premiere i 2017. Det samme får The Avengers-konkurrenten Justice League Part One hvor en rekke helter danner et superlag.

Fra tidligere er det klart i alle disse kommende filmene skal Ben Affleck spille Batman, Henry Cavill er Superman og at Amy Adams spiller Louis Lane.

I sitt store nyhetsskred annonserte Warner Bros. også at Jason Momoa får en egen Aquaman-film i 2018. Mens Ezra Miller blir den første åpent skeive skuespilleren i en større superheltrolle i The Flash samme år. Miller er for mange tilhengere et overraskende valg ettersom Grant Gustin allerede spiller rollen i tv-serien fra samme selskap.

Logan Lerman, Ezra Miller og Emma Watson i The Perks of Being a Wallflower (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS).
Logan Lerman, Ezra Miller og Emma Watson i «The Perks of Being a Wallflower» (2012). (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS)

FORDYPNING: Se Batmans forvandling over 75 år

Dwayne «The Rock» Johnson har tidligere bekreftet at han skal innta rollen som superskurken Black Adam, motstanderen til Shazam (også kjent som Captain Marvel) i filmen med samme navn.

Shazam-filmen kommer på kino i 2019, samme år som den andre Justice Leage-filmen blir sendt ut på kino.

Ny «Harry Potter»-film allerede i 2016

I 2020 kommer Cyborg med Ray Fisher i hovedrollen, og rett etter det en ny utgave av Green Lantern. Det er ikke kjent om Ryan Reynolds vil gjenta sin rolle som den grønnkledde superhelten, Green Lantern-filmen fra 2011 fikk en lunken mottakelse fra både publikum og filmanmeldere.

Ved siden av de ti superheltfilmene annonserte også Warner Bros. at de tre tidligere kjente filmene fra Harry Potter-universet basert på trollmannlæreboka Fabeldyr og hvor de er å finne vil komme i 2016, 2018 og 2020.

LES OGSÅ: Nå kommer det flere filmer fra «Harry Potter»-universet


Hvilken film gleder du deg mest til? Del dine synspunkter om saken i kommentarfeltet under lenkene.