Etter mer enn 15 år i Sonys klør har Spider-Man endelig kommet hjem til Marvel. I en overraskende samarbeidsavtale sluppet i natt annonserte de to filmselskapene et nytt samarbeid.

– Jeg er glad for at Spider-Man nå får muligheten til å delta i MCU (Marvel Cinematic Universe, journ.anm.), skrev Marvel-sjefen Kevin Feige i en pressemelding på selskapets nettsider.

Klikk for å se anmeldelsen av «The Amazing Spider-Man 2» fra 2014.

– Dette nye samarbeidet er den rette måten å ta Peter Parkers historie inn i fremtiden.

To nye filmer med superhelten ble også bekreftet, den første med premiere sommeren 2017. Feige vil innta rollen som produsent, sammen med den nylig avgåtte Sony-sjefen Amy Pascal. Hun går nå inn i jobben som filmprodusent på heltid i et uavhengig selskap.

Ny skuespiller ventet

Selv om Marvel nå vil lage filmene, beholder Sony kontrollen over de kreative og økonomiske beslutningene til «Spider-Man»-franchisen. Samarbeidsavtalen betyr likevel at superhelten vil dukke opp i en kommende Marvel-film – mest sannsynlig Captain America: Civil War – for å forberede lanseringen av de nye filmene.

Andrew Garfield, som spilte hovedrollen i de to foregående The Amazing Spider-Man-filmene, er ikke ventet å gjenta rollen. Det betyr at superhelten vil bli portrettert av en tredje skuespiller på bare 14 år.

Hvem bør ta over rollen som Spider-Man? Del dine meninger i kommentarfeltet under lenkene.