Surrealisme og absurd humor er noen av ingrediensene som kjennetegner serien. Promoplakat for «Adventure Time». (Foto: Cartoon Network)
Surrealisme og absurd humor er noen av ingrediensene som kjennetegner serien. Promoplakat for «Adventure Time». (Foto: Cartoon Network)

Animasjonsserien Adventure Time, som i flere år har vært den amerikanske tv-kanalen Cartoon Network sin undergrunnssuksess, tar steget ut av sitt korte 11-minutters format for å fylle en hel spillefilm.

Med kjennetegn som barne-tv-estetikk, absurde figurer og dialoger, fragmenterte fortellinger og surrealistisk humor, har serien blitt omfavnet av nettsamfunn som Reddit så vel som barn.

Hver episode følger hovedpersonene Finn og Jake mens de på ulike måter overvinner monstre og fiender, og beskytter både prinsesse Bubblegum og Landet of Ooo fra Iskongen.

Nå er det klart at Warner Bros. jobber med en helaftens kinofilm basert på Adventure Time. Det melder nettstedet Deadline.com.

Like populær hos barn og voksne

Nyinnspillingsspesialisten Roy Lee, som står bak de amerikanske utgavene av skrekkfilmene The Ring og The Grudge, skal produsere kinofilmen med Adventure Time sammen med Chris McKay. Sistnevnte jobbet sist på The LEGO Movie, og har tidligere lang erfaring fra Cartoon Network-serien Robot Chicken.

Både The LEGO Movie og Adventure Time treffer et bredt publikum og har vokst til å bli popkulturelle fenomener. Bare på nettstedet Reddit følger over 150 000 tilhengere den absurde animasjonsserien.

Planlagt premieredato for filmen er ikke kjent, men det er ventet at en rekke av de faste stemmeskuespillerne vil bidra til filmen. Ved siden av Joe DiMaggio (Jake) og Jeremy Shada (Finn) har en rekke stjerner lånt sin stemme til Adventure Time, blant annet George Takei, Pee-Wee Herman, Neil Patrick Harris og Andy Samberg.


Les mer om animasjonsfilm: