P3morgen-debut: – Kjæresten min kjeftet på meg

DEBUT: De nye programlederne for P3morgen startet dagen med en litt for svær banan, mikrofontrøbbel og masse kjærlighet i innboksen fra lytterne.

Nå er den nye P3morgen-duoen i gang. Mandag morgen debuterte Martin Lepperød og Adelina Ibishi som P3morgens nye programledere etter Ronny Brede Aase, Silje Nordnes og Markus Neby.

– Da jeg drakk øl med Ronny og Markus før, og klokken begynte å bli ett, så tenkte jeg alltid: «Jeg er så glad jeg ikke er dere». Men nå er det jeg som er i den situasjonen, sier Ibishi.

Gode tilbakemeldinger og litt kritikk

Selv om Adelina Ibishi var litt uheldig med lydteknikken i begynnelsen, synes duoen årets første sending gikk bra.

– Vi har fått kjempefine tilbakemeldinger fra lytterne. Det kom mange hyggelige meldinger i innboksen. Folk gledet seg, og vi fikk blant annet en melding fra en lytter som aldri hadde sendt inn melding til et radioprogram før. Vi koste oss sammen med lytterne i dag, sier de.

MATCHING: Adelina Ibishi og Martin Lepperød har ikke jobbet sammen lenge, men ser ut til å allerede matche hverandre i klesveien. Foto: Xueqi Pang

Lepperød fikk riktignok litt kritikk for sin Aksel Hennie-parodi. Den ble litt grillet, ifølge Ibishi.

– Det var en som mente at Aksel Hennie-parodien var det verste han hadde hørt. Han elsket oss, men ba meg om å slutte med den. Men jeg tenker at nå har jeg muligheten til å jobbe med parodien så jeg skal vinne ham over, sier en motivert Lepperød.

Morgenstund har gull i mund

Det er store livstilsforandringer i gang for de nye P3morgen-programlederne.

I dag fikk de kjenne på hvordan det føles når vekkeklokken ringer 04:45 (for Ibishi) og 05:00 (for Lepperød).

– Det er litt smertefullt å stå opp så tidlig. I dag våknet jeg halv ett av meg selv, og så klarte jeg ikke helt å finne roen for jeg var så redd for å forsove meg, forteller Ibishi.

– Men det er deilig å endelig komme i gang. Jeg våknet opp med sommerfugler i magen.

KVALM: – Jeg spiste ikke frokost i dag fordi jeg blir så kvalm tidlig på morgen. Det er en uggen følelse som jeg ofte får når jeg står opp tidlig for å ta et morgenfly. Jeg håper det går over etterhvert for jeg er stor tilhenger av frokost, sier Adelina Ibishi. Foto: Xueqi Pang

Martin Lepperød derimot hadde ingen problemer med å stå opp til sin første direktesending. Adrenalinet har pumpet siden i går kveld.

Han tror at det kommer til å bli tyngre dager i fremtiden. Heldigvis har han en partner som passer på ham.

– Det var mye vanskeligere å legge seg for jeg var så gira, og jeg gledet meg skikkelig å starte. Kjæresten min er flink. I går kjeftet hun faktisk på meg for jeg tullet og dro ut tiden og lekte med hundene. Da sa hun: «Nå skrur du av lyset og legger deg!»

Spiste svær banan til frokost

Sist gang P3.no snakket med Martin Lepperød, introduserte han et av sine beste frokosttips. Kokte egg som lommevarmere og så på brødskiva. Men trikset funker visst bare hvis du ikke er programleder i et morgenprogram…

– Frokosten min besto uheldigvis ikke av to kokte egg i dag. Jeg har funnet ut at det faktisk er for tidlig å koke seg egg. Hjernen min er ikke skrudd på slik at jeg får eggene mine sånn jeg vil ha de. Så i dag besto frokosten min av en litt for stor banan.

Livstilsendringer til de grader

– Dette blir en ekstremt livstilsendring for min del, ettersom jeg bare har jobbet frilans med skuespill og stand-up. Jeg har kunnet sove til fem på dagen, stå opp for og så loke rundt i et par timer, før jeg er litt for sent ute til jobb. Det blir det snudd helt på hodet, forteller Martin Lepperød.

Men det er likevel en spesifikk ting Ibishi og Lepperød kommer til å savne:

– La oss si at klokken er ni på kvelden, og man blir invitert på en pils eller for å henge litt, så er det sånn: «Vet du hva, ni er litt sent fordi jeg må legge meg senest om to timer for at dette skal gå», sier Lepperød.

– Jeg har satt senest leggetid er klokken elleve, sier Ibishi.

Hun håper at andre kan tilpasse seg hennes døgnrytme. Hun foreslår øldrikking fra klokken seks til klokken ni.

VENTER PÅ SMELL: Martin Lepperød ser frem til sin første bakfull-smell på radio. Han tillater seg selv og kollegaen én smell i måneden, sier han. Foto: Xueqi Pang

Skal dedikere en sang til hvert fylke

Allerede samme dag som deres første sending skal Lepperød forberede mer til hans nye prosjekt. Han skal nemlig skrive en sang til hvert av Norges nye fylker.

Under første sending var det Troms og Finnmark som fikk en ballade.

– Det er elleve låter, så vi får se om jeg klarer å gjennomføre det eller om folk blir lei. I morgen er det Vikens tur, sier han.

– Tenk om de slår sammen enda flere fylker for da blir det færre sanger, vitser programlederkollegaen.

Les mer: