Dan Weiss (t.v.) og David Benioff (t.h.) er hovedmanusforfatterne og serieskaperne bak «Game of Thrones»-serien. (Foto: NTBScanpix)
Dan Weiss (t.v.) og David Benioff (t.h.) er hovedmanusforfatterne og serieskaperne bak «Game of Thrones»-serien. (Foto: NTBScanpix)

Game of Thrones-skaperne David Benioff og Dan Weiss har tidligere uttalt at de planlegger å avslutte serien etter syv sesonger.

De viktigste stjerneskuespillerne har også skrevet under kontrakter som skal sikre at de blir med på to nye sesonger etter årets runde med tronerulling.

Men i ett intervju med Entertainment Weekley, åpner Michael Lombardo, programsjefen i HBO, for at serien kan ende opp med hele ti sesonger.

— Ville jeg elsket at serien fikk ti sesonger, både som fan og som programsjef, absolutt.

Les også: Se traileren til sesong 5 av Game of Thrones

Det er Benioff og Weiss som bestemmer

Selv om HBO-sjefen gjerne vil ha flere enn syv sesonger av storsuksessen, så er det serieskaperne som har siste ord i saken.

— Vi vil ha en ærlig samtale som undersøker alle muligheter. Hvis de ikke er komfortable med å ta serien utover syv sesonger, så stoler jeg på at det er den riktige avgjørelsen — selv om det er en skremmende tanke for meg.

Og Lombardo vil ikke at serien skal ende opp med å gå på tomgang.

— Det jeg ikke skal gjøre er å la serien fortsette forbi det punktet hvos serieskaperne føler at de er ferdig med historien, sier programsjefen til Entertainment Weekley.

Sesong fem av Game of Thrones har premiere på HBO Nordic den 13. april kl 03:00.