London (NRK): Tolv år etter den mislykkede filmen, er nå tv-serien om den blinde advokaten Matt Murdochs maskerte alter ego klar.

Den maskerte hevneren fra New Yorks Hell’s Kitchen spilles av engelske Charlie Cox, som umiddelbart innrømmer at han visste ingenting om Daredevil på forhånd når NRK møter ham til intervju i London.

– Jeg hadde ikke lest en tegneserie, hadde ikke sett filmen med Ben Affleck fra 2003, jeg tror ikke jeg engang visste at han var en superhelt … og … og … jeg visste helt klart ikke at han var blind da jeg hadde min første audition!

– Da jeg fikk manus på forhånd, leste jeg gjennom for en venn, og han sa «Er ikke Daredevil blind?» og jeg svarte «Nei, jeg tror ikke det, tror jeg ville visst det dersom det er tilfelle», ler Cox.

Matt Murdock (Charlie Cox) er advokat om dagen, men om natten beskytter han byens svakest stilte i «Marvel's Daredevil». (Foto: Netflix)
Matt Murdock (Charlie Cox) er advokat om dagen, men om natten beskytter han byens svakest stilte i «Marvel’s Daredevil». (Foto: Netflix)

ANMELDELSE: Marvel’s Daredevil – suveren superheltserie

Kjenner presset fra fansen

Fanskaren til Marvel-universet er stort, og ikke minst kunnskapsrik, det vet også Cox som nå har lest seg godt opp siden den første auditionen.

– Det er en voldsom fanskare, både i USA og på verdensbasis. Til å begynne med var jeg salig ignorant over det hele, sier Cox som innrømmer han er en blanding av nervøs og forsiktig optimist før premieren.

– Jeg har mange venner som jeg ikke ante var store Marvel-fans, og da de fant ut at jeg hadde fått denne jobben ble de veldig opprømt og interessert i alt jeg kunne fortelle, og da kjente jeg presset øke.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Selv om han er blind er de andre sansene til Matt Murdock (Charlie Cox) sterkt skjerpet i «Marvel's Daredevil». (Foto: Netflix)
Selv om han er blind er de andre sansene til Matt Murdock (Charlie Cox) sterkt skjerpet i «Marvel’s Daredevil». (Foto: Netflix)

Varsler en mørkere karakter

Tegneserien om Daredevil skriver seg tilbake fra tidlig 60-tall, i Norge var han kjent under navnene «Våghalsen» og «Demonen». Fansen har for lengst dissekert alle sniktitter og bilder som har kommet i forkant av premieren, å plassere historien i nåtiden rett etter de ødelggende hendelsene i storfilmen The Avengers har fremavlet heftig debatt.

– Det er umulig å tilfredsstille alle. Vi har plukket opp forskjellige ting som vi mente passet inn i serien vi ville lage. Tonen vi har gått for er realistisk, skitten og mørk, og henvender seg til et noe voksent publikum, som passer denne figuren, kanskje mer enn andre.

De tretten episodene om Daredevils tilblivelse er tilgjengelig fra i dag, det er også planlagt at helten med den sylskarpe hørselen kommer tilbake i serien om superheltgruppen The Defenders på et senere tidspunkt, da sammen med tre andre figurer fra Marvel-universet, Iron Fist, Luke Cage og Jessica Jones.


Les flere Marvel-saker her: