Under helgens storstilte feiring av de svært populære science fiction-filmene på «Star Wars Celebration», ble ikke bare en ny trailer til den kommende Star Wars: The Force Awakens avduket. Også regissør Gareth Edwards var til stede for å snakke om sitt kommende filmprosjekt, en av tre annonserte «spin off»-filmer som kommer i tillegg til den nye hovedtrilogien.

Edwards fortalte at Star Wars: Rogue One skal handle om en gruppe opprørere som går sammen for å stjele tegningene over romstasjonen dødsstjernen.

Samme tegninger sparker i gang fortellingen i den første Star Wars-filmen fra 1977, også kjent som episode fire, hvor Luke Skywalker oppdager at prinsesse Leia har gjemt dem i en liten robot med navn R2D2. Dermed blir Rogue One-filmen en forløper som bygger bro mellom episode nummer tre og fire.

VIDEO: Han Solo vender tilbake i ny teaser for «Star Wars: The Force Awakens»

Regissøren bak «Star Wars: Rogue One», Gareth Edwards (nummer tre fra venstre), pratet om arbeidet på filmen og viste frem konseptvideoer på Star Wars Celebration-festivalen i Anaheim, California. (Foto: StarWars.com)
Regissøren bak «Star Wars: Rogue One», Gareth Edwards (nummer tre fra venstre), pratet om arbeidet på filmen og viste frem konseptvideoer på Star Wars Celebration-festivalen i Anaheim, California. (Foto: StarWars.com)

Vil bygge på klossene som allerede er i «Star Wars»

– [George Lucas] var fra starten interessert i å utforske historiene som allerede fantes i fortelleruniverset, fortalte Lucasfilm-sjef Kathleen Kennedy fra scenen under presentasjonen av filmen.

Regissør Edwards fortalte også at filmen ikke vil handle om jedier med overnaturlige krefter, men at det hele kan kokes ned til «en gruppe individer uten magiske krefter som likevel jobber for fred i galaksen». Han understreket at innspillingen av filmen ikke har startet enda, men viste en videosnutt med konseptkunst til de jublende publikummerne i salen. Han la også til at ønsket er å lage en film som er nøktern.

– Det som interesserer meg er at Star Wars-filmene er veldig sort og hvit, denne vil bli mer grå.

«Star Wars: Rogue One» har planlagt premieredato i desember 2016.


Les mer om de kommende spin off-filmene her: