Verdens viktigste spillmesse E3, Electronic Entertainment Expo, har overøst oss med spillnyheter denne uka.

Noen nye spill har blitt annonsert, både store blockbustere og små indiespill, og vi har fått se masse nytt innhold fra spillene vi visste er på vei.

Det er selvfølgelig også mye ræl som dukker opp når alle de største spillprodusentene og distributørene skal fortelle hva de har på plakaten det kommende året, men vi har plukka ut det vi synes var fetest fra årets E3-messe.

Videobonanza, værsågod!

Elegante snikmyrderier

På grunn av lekkasjer i forkant av pressekonferansen, var det ingen overraskelse at Bethesda annonserte en oppfølger til Arkane Studios’ fabelaktige Dishonored, men vi ble uansett glade da traileren kom!

Dishonored 2 kommer i 2016, og hovedrollen er Emily Kaldwin, hun lille jenta fra det første spillet som nå er blitt voksen. I tillegg vil du også kunne spille som Corvo, helten du boltra deg med over Dunwalls hustak sist gang.

Anmeldelse: «Dishonored» – Brutalt, mørkt, ubehagelig – og strålende!

Denne gangen bærer det sørover til kystbyen Karnaca, og utifra traileren så virker det som om Emily er blitt en dame med skikkelig bein i nesa.

Stemningsfull trailer for «Dark Souls III»

Spillserien vi elsker å hate. Elsker fordi den er så himla bra, hater fordi spillene er så fordømt vanskelige.

Anmeldelse: «Dark Souls» | «Dark Souls II»

Også her ødela lekkasjer i forkant for overraskelsesmomentet, men under Microsofts pressekonferanse på ble altså Dark Souls III offisielt annonsert.

Spillet kommer tidlig i 2016, og vi fikk en smakebit på hva vi kan forvente oss med en CG-trailer. Her er det ikke noe gameplay, men vi synes traileren setter stemninga ganske så bra.

Master Chief i hardt vær

Nathan Fillion elsker Halo, og vi elsker Nathan Fillion. Derfor er det ekstra kult at skuespilleren er tilbake med rollen som Buck i Halo 5.

Men nok om det! Microsoft ga oss den første smakebiten på gameplay fra kampanjemodusen til Halo 5 under sin pressekonferanse, og her ser det ut til at kjære Master Chief er ute på tynn is.

I oppdraget vi fikk se har spilleren Spartan Lockes perspektiv, når teamet hans jakter på Commander Chief og hans team på planeten Sanghelios.

E3s koseligste spillpresentasjon

På en skala fra 1 til 10, hvor søt var Martin Sahlin fra det svenske spillstudioet Coldwood, da han fortalte om deres nye spill Unravel under EAs pressekonferanse? 10 synes vi!

Sahlins presentasjon av spillet, der du spiller garnfiguren Yarnie, rørte oss langt inn i hjerterota fordi det var så tydelig at Unravel virkelig er et spill laget med kjærlighet.

Litt flaut var det selvfølgelig også å se hvor nervøs Sahlin var for å stå på den store EA-scenen, og vi måtte gjemme fjeset litt i hendene da han dro frem maskoten Yarnie på scenen, men spillet er kanskje det peneste og koseligste som ble vist på E3, og vi gleder oss.

Stor «Fallout»-presentasjon

Var det Bethesda som «vant» E3? Svaret er ja, hvis du går etter hvor tilfredsstilte fansen ble. Selskapet viet en hel halvtime til Fallout 4, der vi blant annet fikk se figurskaperen, som var ganske vittig, og hvilke muligheter du får til å modifisere våpnene dine.

De introduserte også mobilspillet Fallout: Shelter, før vi til slutt fikk se den første gameplaytraileren for spillet.

Lanseringsdato for Fallout 4 ble også annonsert – 10. november kommer det postapokalyptiske actionrollespillet til Xbox One, Playstation 4 og PC.

Se hele presentasjonen her, eller se selve traileren her:

https://www.youtube.com/watch?v=OzV1GlDDlv8

Ny testosteronbombe i 2016

Hvis du må velge én spillserie som har de mest macho rollefigurene i spillhistorien, så får du nok ikke skjenn hvis du sier Gears of War. Dette er spill som oser av testosteron, og vi liker det!

Det siste spillet i Gears-trilogien kom i 2011, men nå under sin pressekonferanse annonserte Microsoft at et nytt spill er på vei – Gears of War 4 kommer i 2016.

Vi fikk se en god dose med gameplay under presentasjonen, og det ser ut til at det fjerde spillet går tilbake til sine røtter og blir litt mørkere.

Kvinnen uten dødsfrykt

Da Crystal Dynamics renoverte Tomb Raider-konseptet med Tomb Raider (enkelt og greit) i 2013, renoverte de også ryktet til en serie som sto på vaklende grunn.

Med klar inspirasjon fra actioneventyr som Uncharted-spillene fikk vi servert en ekskursjon med nær perfekt balanse mellom gåteløsning og løssluppen action, som de tilsynelatende viderefører i Rise of the Tomb Raider.

På tross av QTE-sekvensen («Quick Time Event») i demonstrasjonen, lot vi oss imponere av Laras halsbrekkende fjellklatring i det forblåste snølandskapet:

Minecraft popper opp av bordet

Til de som ikke har fått det med seg: Spillåret 2015 står i VR-teknologiens tegn. Med henholdsvis «Hololens» og «Morpheus» har både Sony og Microsoft fokus på brillebasert virtuell virkelighet i år (tenk «Oculus Rift»).

LES OGSÅ:Se Minecraft komme ut av skjermen

I kjølvann av de to selskapenes pressekonferanser er det likevel Microsoft som bidro til å heve flest øyenbryn med sitt unektelig taktisk smarte Minecraft-samarbeid.

Er det lov å håpe at VR-Minecraft blir like kult som i demonstrasjonen nedenfor?

Rålekkert plattformspill

Ikke alle nyhetene på Microsofts pressekonferanse var av trippel A-sorten: Cuphead er et sjarmerende retroplattformspill med distinkt Disney-estetikk.

Etter traileren å dømme er Cuphead en kombinasjon av beat’em’up og skyting à la klassikeren Contra, møysommelig håndtegnet ned til minste detalj.

Den lille utvikleren Studio MDHR består av to brødre som sa opp jobben og pantsatt husene sine for å lage dette, så de fortjener i det minste en titt:

Ambisiøst skyterollespill

Det voldsomt ambisiøse The Division har vært kjent siden E3 i 2013. Da Ubisoft avholdt sin pressekonferanse i natt, var det med nye detaljer fra sitt løfterike skyterollespill – som en påminnelse om at utviklingen ikke står stille.

Greia med The Division er at det er en skikkelig potent sjangercocktail: Spillet kombinerer elementer fra massive nettrollespill og tredjepersons skytespill i en åpen verden, der nøkkelen til overlevelse er samarbeid.

Og med det mener vi faktisk samarbeid i felten, ikke bare sammenlagte poengsummer.

Dystopisk parkour-eventyr

I Mirror’s Edge-universet får vi innblikk i et totalitært semi-futuristisk samfunn der mektige menn overvåker de mindre mektige, og det er derfor mer aktuelt enn noensinne.

LES OGSÅ:Mirror’s Edge er tilbake!

I dette samfunnet er det «runners» som står for utvekslingen av hemmelige beskjeder – spenstige parkour-entusiaster som forserer omgivelsene i høytsvevende krumspring.

Historien i spillet skal ta sted før hendelsene i originalspillet, noe som betyr at Mirror’s Edge Catalyst blir en såkalt prolog. Det ymtes dessuten frempå om en mer variert stemningspalett, siden heltinnen Faith nå også skal ned på gatenivå.

Etterlengtet spillpoesi

Sony klinte til med en ny visning av den sagnomsuste, spirituelle oppfølgeren til Shadow of The Colossus under årets pressekonferanse.

LES OGSÅ: Livstegn fra The Last Guardian

Det etterlengtede spillet fra prestisjetunge Team Ico ble først annonsert på E3 i 2009, og har siden den gang holdt seg faretruende langt under radaren.

Men det var ingen grunn til panikk, visstnok: Etter planen skal vi kunne ta del i samspillet mellom guttevalp og fabeldyr i løpet av 2016. Vi er klare for å finslipe følelsesregisteret innen den tid.

Elskede «Final Fantasy VII» lages på nytt

Det er ingen tvil om at Final Fantasy VII er det mest elskede spillet i Square Enix sin berømte rollespillserie. Spillet gjorde stort inntrykk da det kom ut i 1997, og har vært en klassiker siden.

Tidligere har Final Fantasy VII blir relansert på Playstation Network og til PC, men fansen har lenge hatt et ønske om at Square Enix skal lage spillet påhelt på nytt. Natt til tirsdag ble det avslørt at de endelig skal gjøre nettopp det.

Final Fantasy VII Remake blir en nyinnspilling i stor skala, vi gleder oss til å gjennoppleve historien om Cloud, Sephiroth og Aeris, og håper den treffer oss like sterkt denne gangen også.

Sverdsvingende flerspillerkalas

Den nye franchisen fra Ubisoft, For Honor, er et klassebasert ridderspill med konkurransefokus, og later til å brygge på friske ideer i flerspillerøyemed.

Som enten samurai, ridder eller viking blir man slengt inn i åpne kart befolket av datastyrte og menneskelige motstandere – og i bunn ligger et fleksibelt kampsystem hvor begge styrestikkene står sentralt.

Etter E3-demonstrasjonen å dømme kan en-mot-en-kampene i For Honor bli av den riktig så intense sorten.

Ørkenspøkelser på høygir

Ingen kan anklage den aldrende Ghost Recon-serien for å stagnere. Etter visningen av Ghost Recon: Wildlands på Ubisoft-konferansen, er det klart at vi får atter nye takter fra spøkelsene.

Vi får blant annet se et taktisk skytespill som blander første- og tredjepersonsperspektivet med en frihet til å variere hvordan man angriper situasjonen.

Frihet er noe vi liker like mye i spill som i virkeligheten, så dette kan bli snop for spillsjela. Se opp for «Friction» av Imagine Dragons:

Post-apokalyptiske grafikkmuskler

Killzone-utvikler Guerrilla Games er kjent for å tyne innmaten i Sony-konsollene. Både Killzone 1, 2 og 3 er blant de peneste spillene i sine respektive konsollgenerasjoner, og med Horizon: Zero Dawn fortsetter de trenden.

I en frisk vri på apokalypsesjangeren tas vi tilbake til en steinalder befolket av mekaniske dinosaurer og robotiserte beist. Og om det fantes en Bechedel-test for spill, hadde Guerrilla Games’ nyeste bestått:

I hovedrollen ser vi en rødhåret heltinne som sender tankene straka vegen til Pixar-filmen «Brave» – eller Heavenly Sword, for den saks skyld. Sjekk klippet nedenfor – er det vakkert, eller er det vakkert?

Stjernekrig i storskala

Fallhøyden er stor når du skal lage et nytt spill i en serie som har en så enorm fanskare som Battlefront-serien, og det er svenskene i Dice som har hatt det ærefulle oppdraget med å utvikle spillet.

Og det er ikke vanskelig å se at det er Battlefield-folka som står bak spakene her, for dette er en slagmark skrudd opp til 11.

Hvis du spiller som Imperiet er målet å eskortere et knippe «AT-AT Walkers» til opprørsbasen for å ødelegge den. Spiller du som en del av opprørsalliansen er målet ditt å stoppe «AT-AT Walkerne» for enhver pris:

Reis til en ny galakse

Under E3-messa i fjor avslørte EA at et nytt spill i Mass Effect-serien er på vei, og i år ble Mass Effect: Andromeda annonsert.

Spillet foregår lenge etter handlingen i den opprinnelige trilogien, i galaksen Andromeda, som navnet tilsier.

Traileren vi ble servert viste ikke noe gameplay fra spillet, men ifølge Bioware er den laget med Frostbite-motoren som spillet er bygget på. Pene greier, spør du oss! Det blir spennende å få vite mer om spillet i tiden fremover.

Brobyggende rollespill

Tro det eller ei, men det er faktisk 10 år siden forrige fullverdige oppfølger i Kingdom Hearts-serien.

Som et lykkelig ekteskap mellom japanske spillfigurer og Disney-karakterer bygger ikke bare spillserien bro mellom to kulturer, men holder fortsatt stand som et av tiårets mest unike rollespill.

På Square Enix-konferansen under årets E3 fikk publikum endelig se mer av Kingdom Hearts 3 i aksjon. I klippet får vi gjensyn med Donald, Langbein og Sora, så vel som en sniktitt på muligheten til å bære to «keyblades» samtidig.

Den største overraskelsen fra E3

Under Sonys pressekonferanse natt til tirsdag ble en Kickstarter-kampanje for Shenmue 3 annonsert og åpnet. Prosjektet nådde målet sitt på 2 millioner dollar bare tolv timer senere – det sier seg selv at dette er et spill folk har venta på.

Shenmue, som kom til Sega i 1999, var et av de første store spillene med åpen verden, og var med på å sette standarden for sandkassespill. Nå er det tolv år siden forrige spill i serien, vi venter spent på fortsettelsen.

Den beste traileren fra E3

Traileren for Metal Gear Solid V: The Phantom Pain er den beste som ble vist på E3 i år. Punktum.

Den legendariske spillskaperen Hideo Kojima har regissert et strålende, lite stykke film, som garanterer gåsehud.

Det er ikke stort mer å si, annet enn: se traileren – vi gleder oss til Metal Gear Solid V: The Phantom Pain kommer 9. september.

Hva synes du var best på E3 i år? Kom med dine favoritter i kommentarfeltet!