Captain America: Civil War fortsetter Marvels svært vellykkede miks av humor og tøff superheltaction med solid forankring i tegneserieuniverset.
Forskjellen er at i denne filmen, utløses spenningen av intern uro i Avengers. Captain America: Civil War har så mange helter i seg at det i bunn og grunn ER en Avengers-film.
Den gjør ikke skam på sine forgjengere, selv om filmens svakhet er at alt for mange figurer skal med, men den har også en interessant historie om sorg, hevn og lojalitet som hever filmens kvalitet betraktelig.
(Anmeldelsen fortsetter under bildet)
Brygger opp til kamp
Flere hendelser med tap av liv gjør at Avengers blir bedt om å underskrive en traktat som legger dem under FNs kontroll. Noen av heltene er mot, andre er for.
Fraksjonene ledes av henholdsvis Captain America (Chris Evans) og Iron Man (Robert Downey Jr.).
Når Bucky «Winter Soldier» Barnes (Sebastian Stan) mistenkes for å stå bak et attentat, forsøker Captain America å redde sin gamle venn, noe som gjør at det brygger opp til kamp mellom Avengers-heltene.
LES: Chris Evans gir seg ikke som Captain America
Rent filmatisk er dette som et veloljet maskineri som ikke ser ut til å kunne gjøre noen store feil.
Regissørene Anthony og Joe Russo, som også lagde den forrige Captain America-filmen, gjør en imponerende jobb med å veksle mellom action og dialog med god flyt, slik at ingen skal rekke å kjede seg.
Det handlingsmettede manuset, skrevet av Christopher Markus og Stephen McFeely, er tettpakket med konflikter og problemstillinger som vil underholde og engasjere Marvel-fansen.
(Anmeldelsen fortsetter under bildet)
Fabelaktige kampsekvenser
Det er klart at den mest interessante delen av Captain America: Civil War, er kampen mellom tittelfiguren og Iron Man.
Akkurat som i Batman v Superman: Dawn of Justice, er det store spørsmålet så banalt som: hvem er egentlig sterkest?
Jeg avslører ikke om vi får noe svar, men det resulterer i noen fabelaktige kampsekvenser med store ødeleggelser, som har en udiskutabel underholdningsfaktor.
Men utover dette gir konflikten også figurene mer kjøtt på beinet i form av innblikk i deres motivasjoner, følelsesliv og tankegang.
LES: Anmeldelsen av Game of Thrones S06 E01
Det er riktignok litt for mange figurer involvert i Captain America: Civil War.
Black Widow (Scarlett Johansson), War Machine (Don Cheadle), Falcon (Anthony Mackie), Hawkeye (Jeremy Renner), Vision (Paul Bettany), Agent 13 (Emily VanCamp) og Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) er med fra før.
Filmen introduserer også Black Panther (Chadwick Boseman) og den nye Spider-Man (Tom Holland), samt gir oss et gjensyn med Ant-Man (Paul Rudd).
(Anmeldelsen fortsetter under bildet)
Litt for mange hensyn må tas, litt for mange synspunkter skal med, slik at det blir litt for liten plass til alle.
Feltet virker overbefolket, samtidig som det fjerner litt av fokuset fra den virkelig interessante tvekampen mellom Captain America og Iron Man.
Likevel er det all grunn for de som liker superheltfilmer å innfinne seg her, for Captain America: Civil War innfrir med god margin de aller fleste forventninger til Marvels filmunivers.