Det endte med stor skandale da Oscar-statuettene skulle deles ut i natt. Den gjeveste prisen, beste film, blir delt ut helt til slutt under showet. Prisutdeler Warren Beatty og Faye Dunaway ropte først opp La La Land som vinner, men hadde lest feil film – den egentlige vinneren var Moonlight.

Se video øverst i saken.

Fred Berger, Jordan Horowitz og Marc Platt, tar imot prisen før de ble gjort oppmerksomme på feilen. (Foto: REUTERS/Lucy Nicholson, NTB Scanpix).
Fred Berger, Jordan Horowitz og Marc Platt, tar imot prisen før de ble gjort oppmerksomme på feilen. (Foto: REUTERS/Lucy Nicholson, NTB Scanpix).

Endte opp med seks priser

Dermed gjorde ikke La La Land rent bord under Oscar-utdelingen. Filmen var nominert til hele fjorten priser, men vant «bare» seks.

Det var i utgangspunktet likevel ingen grunn til å henge med leppa for regissør Damien Chazelle og Co. Emma Stone fikk prisen for beste kvinnelige hovedrolle for sin prestasjon i filmen, og Chazelle vant for beste regi, som den yngste vinneren i kategorien noensinne.

I tillegg vant filmen, ikke overraskende, prisen for beste originalmusikk og beste sang, mens svenske Linus Sandgren vant for beste foto for sitt fabelaktige arbeid på filmen.

Fikk feil konvolutt

Men sjokket ble altså stort da produsentene ble gjort oppmerksomme på feilen under sin takketale, og Moonlight ble kåret til vinner isteden.

Les også: Åpnet showet med stikk til Trump

Warren Beatty kom etter hvert opp på scenen for å forklare hva som hadde skjedd. Ifølge skuespilleren hadde han fått feil konvolutt av showets produsenter. Han hadde fått konvolutten der Emma Stone ble kåret til beste kvinnelige skuespiller.

– Jeg leste «Emma Stone, La La Land», det var derfor jeg stusset da jeg skulle annonsere vinneren, fortalte Beatty fra scenen.

Reaksjonene strømmer på

Publikum var raske i avtrekkeren etter den gigantiske Oscar-tabben. På Twitter har mange benyttet anledningen til å komme med vitser rettet mot valgresultatet i USA og Brexit i Storbritannia.

Firmaet som hadde ansvaret for vinnerkonvoluttene beklager nå det som skjedde.

– Vi er utrolig leie oss for det som skjedde, og jobber nå med å finne ut hvor feilen oppstod, sier firmaet i en offisiell uttalelse.

Etter prisutdelingen sa Emma Stone at hun elsker Moonlight: