Det blir etter min mening vanskeligere og vanskeligere å sette pris på superheltbasert underholdning. Det har begynt å gå inflasjon i Supermann og co. i dagens popkulturelle landskap.

Jeg møtte derfor Injustice 2 med en viss skepsis.

Og som jeg mistenkte var denne spillopplevelsen på mange måter som å sette en sprøyte med flytende superheltunderholdning rett inn i øyeeplet. Det jeg imidlertid ikke hadde regnet med var at jeg skulle storkose meg hele veien.

Skepsisen er nå borte. Injustice 2 er et bunnsolid slåssespill.

ANMELDELSE: Injustice: Gods Among Us – Batman vs. Supermann? Ja takk.

Harley Quinn er sprø som alltid. (Foto: Warner Bros. Interactive Entertainment)
Harley Quinn er sprø som alltid. (Foto: Warner Bros. Interactive Entertainment)
Spektakulære kamper

Slåssespill er ikke sjangeren mest kjent for gripende historier. Injustice 2 er på ingen måte et unntak. Enspiller-historien er en evinnelig lang blanding av såpeopera og ekstremvold, som tidvis er så uinteressant at det nesten er vanskelig til å tro.

Likevel blir det feil å vurdere et slikt spill på grunnlag av historien. Det er kampene som står i fokus, og de er spekket med ren underholdningsverdi.

Man har 29 både velkjente og mer perifere superhelter og superskurker fra DC-universet å velge mellom. Etter en kamp får man en viss mengde erfaringspoeng, og hver figur kan oppgraderes til nivå 20.

Alle figurene har selvsagt sine egne fordeler og ulemper. Gorilla Grood er sterk men treg, Catwoman er smidig men svakere, Batman er en slags mellomting, mens The Green Arrow stort sett bare er teit.

Kampene ser spektakulære ut, og alle figurene har sine egne kombinasjoner som med litt øvelse kan bli veldig kraftige og imponerende. Mestringsfølelsen sitter løst når man endelig har lært seg en figur å kjenne. Variasjonene mellom figurene er store nok til at man føler seg som en nybegynner igjen om man vil bruke en ny slåsskjempe.

Aquaman har en tøff dag på jobben. (Foto: Warner Bros. Interactive Entertainment)
Aquaman har en tøff dag på jobben. (Foto: Warner Bros. Interactive Entertainment)
Oppgrader utstyret ditt

Bortsett fra historiemodusen kan man selvsagt spille mot venner lokalt. Man kan også banke opp fremmede over hele verden i spillets onlinefunksjoner. Man kan også med bli med i guild sammen med opptil 49 andre spillere, og samarbeide om å oppnå mål.

Det undertegnede brukte mest tid på var enspillerfunksjonen «The Multiverse». Her får man jevnlig oppdaterte oppdrag av forskjellig vanskelighetsgrad. Man kan også vinne premier i form av spillets valuta eller kasser med utstyr.

Et overraskende oppslukende element ved Injustice 2 er å jakte på nytt og bedre utstyr til de forskjellige figurene dine. Bedre hansker til Batman, ny kniv til Jokeren eller nytt Supermann-emblem til Supermann.

Utstyret man finner forandrer ikke bare utseendet til figurene dine, men gir også for eksempel bedre styrke eller helse. Og jo sjeldnere utstyret er, jo større er som regel bonusene. Man får et mer personlig forhold til slåsskjempene sine når man oppgraderer og utstyrer dem selv.

ANMELDELSE: Batman v Superman: Dawn of Justice – Latterlig overdreven på alle måter.

Hver figur har sitt eget kraftige spesialangrep. (Foto: Warner Bros. Interactive Entertainment)
Hver figur har sitt eget kraftige spesialangrep.
(Foto: Warner Bros. Interactive Entertainment)
Livets store spørsmål

Injustice 2 er ikke perfekt, ei heller revolusjonerende for sjangeren sin. Men det positive er såpass positivt at det negative fremstår som smårusk. Grafikken er utmerket, kamparenaene er spennende og interaktive, og spesialangrepet til The Flash innebærer å kaste motstanderen sin i fjeset på en Tyrannosaurus Rex.

I tillegg er spillet tuftet på noen av livets aller største spørsmål. Spørsmål som: «Hvem ville vunnet en slåsskamp mellom Supermann og Batman?»

LES OGSÅ: Filmpolitiet kårer verdens beste superhelt

Siden Supermann er en supersterk, skuddsikker halvgud med laserøyne som kan fly, mens Batman bare er en veltrent millionær, har jeg alltid holdt en knapp på førstnevnte.

Noen er sikkert uenige. Men i stedet for å snakke om det, la oss møtes til en rolig runde Injustice 2 og finne det ut en gang for alle.

Om SPILLET

Injustice 2

 • Odd Even

  Slossmekanikken er ganske on point i spillet, kanskje litt i enkleste laget, men bunnsolid bygd opp. At anmelderen hyller oppgraderbart utstyr som gjør karakterene bedre gjør at jeg mistenker at anmelder ikke er helt bevandret i slossespillsjangeren. Dette gjør spillet eksremt skjevt hvor den som har spilt mest er best (ikke av erfraring, men fra kule upgrades). At nevnte oppgraderinger også er en del av et større mikrotransaksjons bilde som virker som det heller bør høre hjem i et free-to-play spill og ikke en AAA tittel er merkverdig at ikke nevnes. Mikrotransaksjoner som igjen fører til pay-to-win bør aldri belønnes med en 5’er. Når pre-order to get XX står på coveret bør man lukte lunta..

  • Kommentereiavisa

   Når man spiller ranked PvP er effekten av upgrades alltid av. I Casual er det lett å skru av.

   • Odd Even

    Mener fortsatt at anmelder bør påpeke mikrotransaksjoner, det er alltid negativt. I spill som f.eks Overwatch hvor det kun påvirker estetiske trekk er det mindre inngripende, men det smaker fortsatt dårlig.

 • Robert Paulsen

  Tekken 7 > Injustice 2.

  Release 2. juni aka ‘early 2017’

 • zteinr

  Har lest en del negative kommentarer om karakterene sine bevegelser. At de ser stive og kunstige ut.

 • Hvem som ville vunnet i en kamp mellom Batman og Superman kommer helt an på hvem man er fan av. De som liker Superman best, mener han vil vinne, og motsatt for de som liker Batman best.

  Selvsagt ville Superman vunnet (selv om jeg liker Batman bedre enn Superman), nettopp fordi han er «en supersterk, skuddsikker halvgud med laserøyne som kan fly». Eneste grunnen til at Batman skulle hatt noen sjanse i havet er hans (tross alt) høye intellekt og det faktum at han har allerede lagt 2-3-4 konkrete planer for hvordan han skulle kunne vunnet.

  Debatten/krangelen er jo ikke særlig objektiv uansett, kanskje like greit å finne ut av det via Injustice 2 …

  • Jomar Bakkeli

   Svaret er strengt tatt «Den som tegneserieforfatteren vil skal vinne». Dette er fiktive figurer. Man dikter opp og legger til og trekker fra alt etter hva som passer historien best.

 • bismillah

  JUSTICE JEMY.BIGMOVIES10.COM

 • Cep Tommy

  INJUSTICE 2 – HD-GRATIS, ===> CINE-4K.BLOGSPOT.COM

 • Anton Sologub

  Sorry, men her må jeg innrømme at jeg ikke forstår betydningen til ordet anmeldelse. Ser ikke noen tegn på at noen har en kritisk innstilling til spillet og dets innhold. Foreslår at dere kaller slike artikler «Første inntrykk» fremover. Fordi det jeg registrerer for meg er en enkel oppramsing av hva man opplever i spillet etter å ha spilt det tilsyneltande et par timer. Slåssespill pleier å ha mye dybde bak fasaden, og at det tas noe hensyn til dette opplever jeg ikke.