Hallikrap holdt ikke som bevis

En hallik-sikta 26-åring i USA lagde musikkvideoer hvor han romantiserer hallikvirksomhet, men retten har avslått aktoratets ønske om å bruke videoene som bevis i saken.

I 2009 ble LaShawn McIntyre Jr. tiltalt for flere seksualforbrytelser. Tiltalen gikk blant annet ut på hallikvirksomhet som omfatta to unge kvinner som ble jult opp og tvunget til prostitusjon.

LaShawn McIntyre Jr. (Foto: Oregon Live)
LaShawn McIntyre Jr. (Foto: Oregon Live)

Under etterforskningen av saken fant aktoratet to musikkvideoer på Youtube – «Turn This Up» og «Pimpin’ (All I Know)» – som er signert tiltalte. Før McIntyre Jr.s planlagte rettssak i 2010, informerte aktoratet at de ville bruke videoene som bevis. Videoene er i ettertid blitt tatt vekk fra nettstedet.

I sistnevnte låt rappes det blant annet «Cause pimp’n is all I know about / Pimp’n is all I talk about / It’s pimp’n, it’s pimp’n, it’s pimp’n / Pimp’n over here, pimp’n over there, pimp’n on a bitch, everywhere / The mall, the zoo, and the state fair / The car on the ground, and the plane in the air».

Men ankedomstolen i Oregon har nå avslått aktoratets ønske. De besluttet at videoene ikke er relevante for saken fordi de ikke direkte beviser at han har drevet med hallikvirksomhet. Retten mener at han riktignok rapper om halliklivet, men videoene er avfeid som bevis siden det ikke finnes tilstrekkelig informasjon som faktisk bekrefter McIntyre Jr.s påståtte lovbrudd, melder Oregon Live.

Les rettsdokumentet her

– Kunstnerisk uttrykk er ikke bevis

I videoene ser man visstnok ikke McIntyre Jr. rappe, ettersom det kun er vokal som er lagt på videoene. Ved et par tilfeller snakker han dog til kameraet og oppfordrer fremtidige prostituerte til å passe seg. Ellers ser man visstnok den tiltalte danse og feste på en yacht.

– I Amerika dømmer vi ikke folk som er tiltalt for et lovbrudd basert på om vi liker dem eller ikke. Vi skal dømme dem basert på om de har gjort et bestemt lovbrudd på en bestemt dato, sier Zack Mazer, forsvarer i saken.

Mazer sammenlignet situasjonen med en låt av Johnny Cash. Kunstnerisk uttrykk har ingenting med den faktiske tiltalen å gjøre, argumenterer han. – Hva med Johnny Cashs «Folsom Prison Blues»? Selv om han synger at han har lyst til å skyte folk i Reno, betyr det ikke nødvendigvis at han faktisk vil skyte folk, sier forsvareren.