– Klar for å løfte deg ut i et glitrende hav av lykkerus

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med syv nye låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Lars Vaular og Whammyboy.

Autonomie – «Doomsday»

Ja! Doble basspedaler! Taktiske takstskifter! Heftig utstrakte gitarriff! Blodferske siddiser! Hva mer kan man be om en junihelg?

Hvis du bor nord for Trøndelag, føles temperaturen kanskje litt ut som dommedag, og hvis du nyter Sør-Norges uttørkende solsteik, gjør det muligens også det, bare at du kan hoppe i havet istedenfor snøen?? Da finnes det jo ikke noe bedre enn å sette på «Doomsday», uavhengig av om du blir glad eller sint! Guff opp låta på fult, inviter thrashen inn i hjertet ditt, og krasj hæla i taket!

Og forresten, håper gutta i Autonomie kan invitere til en ekte moshpit snart, jeg er lei av døll rapgame-dytting.

Frida Wattne Lindland
Journalist

Fredfades + MoRuf – «Intuition»

Det nærmer seg klokken åtte på kvelden, og du har en finfin annengrads forbrenning gående fordi endelig sol og grådighet. Men hva betyr det når livet leker fordi en eller annen luring har cuet «Intuition»?

Tøyen-royalty Fred Fades skifter beite fra hiphop til house, og lignende avgreininger, på hans andre soloalbum «Caviar». På «Intuition» teamer han opp med MoRuf og leverer en duvende houselåt med lekker piano og ditto vokal.

Du hører umiddelbart at sporet er gjennomarbeidet med masse varme og leken innstilling. Det her er seks minutter øresnadder som gir dansefot. La bassen buldre, nå er det sommer.

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkprodusent i NRK P3

Lars Vaular + Martin Hazy + Omar Noir – «Kygo 8pack Flex»

Halaisikken på daisikken! En hyllest til Kygo sine tennis-abs? Ja takk.

Etter flere år hos Sony har Vaular sitt første slipp tilbake i NMG/G-huset. Og for en pakkenellik han har med! «Kygo 8pack flex» får besøk av både Martin Hazy og Omar Noir, men sangens hovedperson har de helt glemt å ringe.

Resultatet er likevel både knall i padden og tenna i tapeten, nesten pling i bollen?
Min spådom er at låta vil prege både grillings i undikken og svømming i badikken, og samtlige svette dansegulv i sommerens sene nattetimer. Jeg shuffler baklengs inn i helga til denne!

Ingvild Sørnes
Journalist

Ary – «Himalayan Road»

Bahhh! Jeg blir nesten målløs av hvordan Ary klarer å få frem så mye håp, mykhet og sommerfugler i magen i et nokså mørkt elektropop-landskap. For mørkt har det virkelig vært.

Store deler av hennes selvproduserte, Spellemann-vinnende debutalbum «For Evig» dreier seg rundt sorgen etter tapet av tvillingbroren. I tiden etter har Ary stilt seg selv det vanskelige spørsmålet «Når er det greit å være glad igjen?»

Svaret er akkurat nå, min venn! For «Himalayan Road» er lyden av skumring etter en mørk natt. Den føles som en sterk hånd som trenger gjennom tunge skyer og er klar for å løfte deg ut i et glitrende hav av lykkerus, spenning og forventninger. Ikke minst er dette den første smakebiten fra Arys neste album, og jeg spår at det blir minst like viktig og vakkert som sin forgjenger.

Anna Nor Sørensen
Programleder i «P3ligaen»
Anna Nor Sørensen

Lokoy – «Croque Madame»

Det er aldri heilt godt å vite kva ein skal forvente når Lokoy varslar ny musikk, for den idérike artisten og produsenten veit å spele på alle dei strengane poplandskapet tilbyr. Det uventa er naturlegvis litt av appellen, men enkelte av oss har jo litt ekstra kjærleik for dei meir tradisjonelle gitarpoplåtane i katalogen.

Då er det jo gledeleg at dagsferske «Croque madame» legg seg på nettopp den linja. Ein nokså enkel gitar/bass/trommer-produksjon driv det heile framover, men den verkelege godbiten her ligg i melodilinja og den litt tilbakehaldne leveringa til Lokoy. Ja, også koringa i outroen, sjølvsagt.

Ifølgje teksten har han møtt eitt kvinnfolk som er heilt ulik alle andre, men dessverre er ho allereie kapra av nokon andre. Typisk. Drittsituasjon, men det er flaks at det har blitt ein stilig låt av det då.

Sjur Systad Tyssen
Anmelder

Whammyboy – «Goosebumps»

Artisten som i 2021 sto i «Urørt»-finalen og som siden det har gitt oss kvalitets spacepop, er ute med en låt som kommer til å være livsfarlig på ethvert dansegulv i sommer.

Stemningen blir satt fra start med det fengende meloditemaet i den fremtredende synthen, og herfra og ut blir man revet med inn i universet til mossingen. «Goosebumps» handler om å føle at man er i sin helt egne verden med en du nylig har møtt og begynt å falle litt for. En spennende situasjon som nesten er like spennende som Whammyboy sitt musikkunivers. For han imponerer stort med sin meloditeft og et uttrykk som skiller seg ut i mengden.

Dette er en låt med et herlig driv og en energi som smitter fort. Det eneste jeg har lyst til er å danse.

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Best akkurat nå»

KingSkurkOne – «Hvordan det er»

Ottar Adrian Marken Eilertsen, bedre kjent som KingSkurkOne, kan være en kontroversiell figur. «De hater meg som om jeg er Donald Trump», rapper han åpningsvis i den ferske, harde og gøyale singelen «Hvordan det er».

Men legenden bak «Bængshot» og «Hasjkrisen» lar seg ikke pelle på nesa av haters. I løpet av de neste to og et halvt minuttene skryter han av penger, damer, skatteunndragelse og om fine planter som «står og blomstrer utpå min veranda».

Eller, kort oppsummert mot slutten: «Hele livet mitt har gått akkurat som jeg planla». Norge ville fortsatt vært et kjedeligere sted uten Skurken, det skal være sikkert – ta med deg denne selvtilliten inn i helga.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: