– Eit mantra som går att i mange forhold

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fem nye låtar! Sjekk ut ny musikk frå mellom anna Stig Brenner og Vettche + Simen Steinklev.

Stig Brenner – «Har du glemt meg?»

I søken etter ny inspirasjon gjenoppdaget Stig Brenner en av sine egne låter: «Edward Saksehånd». Den har han nå sampla, og resultatet er den nye singelen «Har du glemt meg?».

«Edward Saksehånd» ble opprinnelig gjort sammen med Dutty Dior på 2018-albumet «Midt Imellom Magisk Og Manisk», fra da Stig Brenner fortsatt kalte seg Unge Ferrari.

«Har du glemt meg?» er en energisk og drivende singel med tung bass. Låta byr på mye av det vi kjenner som Stig Brenner, samtidig som han tilfører noe nytt. Jeg liker så godt at han alltid utfordrer, enten det er å gå i en mer utforskende kunstnerisk retning, eller som her: å by på en mer klassisk kraftfull poplåt som nesten kunne kledd artister som Dagny og Sigrid.

Stig Brenner med «Har du glemt meg» er ukas låt på NRK P3.

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Synne Sørgjerd – «Det alle har»

Det byrjar å bli eit par små veker sidan Synne Sørgjerd gav ut hennar beste låt til no, og no har «Urørt» stempla den som kvalitet!

«Det dei andre har er fint, men vår kjærleik er heilt spesiell» er nok eit mantra som går att i mange forhold, særleg i unge og håplaust romantiske ten- og 20-år. Sannsynlegvis har nok alle dessverre berre det alle andre har, men det kjenst ekstraordinært likevel! 

Pluss på alle tankane om kor perfekt og nydeleg ein skulle hatt det om ein berre fekk den ein er interessert i, og vi har den relaterbare skildringa av kompromisslaus kjærleik Sørgjerd legg fram på «Det alle har». Du veit det ikkje, men eg og du skal bli saman, og vi skal elske kvarandre på ein måte ingen andre har gjort før oss, liksom.

Naivt, ja jøss, men også med ein drøss glimt i auget. Også så forbanna feelgood då! Akkurat i tide til at sommaren for alvor sparkar inn dørene.

Eg blir heilt forbausa om denne ikkje endar høgt på min Wrapped i år. Nokon andre skal nemleg gi ut noko alvorleg bra for å vippe denne av trona.

Sjur Systad Tyssen
Anmelder

Vettche + Simen Steinklev – «Picasso»

Det er lite som er så artig i musikkverdenen som samarbeid man først ikke ser komme, men som ender opp med å gi så mye mening. At de glade rogalendingene i Vettche skal kunne samarbeide bra med den glade arendalitten Simen Steinklev er kanskje ikke så overraskende. Sistnevnte er jo langt fra fremmed for å rappe over poppete indiegitar.

«Picasso» er selvsagt en låt formet for radio- og sommerlistene! Dersom promoteringsarbeidet blir gjort riktig, kan det bli vanskelig å unngå høre denne den neste tiden. Jeg er helt sikker på at moren min kommer til å spørre meg: «Hvem er det som har den derre fengende låten om å male?» sånn 20 ganger i sommer.

Jeg tror «Picasso» fort har potensial til å bli den mest strømmede låten til begge artistene her. For nøyaktig et år siden ble Vettche «Månedens Urørt», og Simen Steinklev ble det samme i januar i år. Dermed er det ikke umulig at vi får se Steinklev på «P3 Gull» i november. Det blir i så fall show!

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Evig Ferie – «Henger med meg selv»

Evig Ferie tar meg med rett tilbake til barndommens helgemorgenstunder med SuperNintendo. Dette kunne vært lydsporet til et spill! 

«Henger med meg selv» oser over av energi. Låta gir meg surfetrang, noe musikkgrupper med samme stedstilhørighet som Evig Ferie er spesielt kjent for å gjøre. Sounden minner imidlertid om et annet band med tilknytning til det våte element, nemlig Svømmebasseng. 

Når jeg omsider trer inn i sommerferien med tesene mine på, er dette låta jeg skal lytte til. Og for et budskap, dere! «Jeg har det fint som få // når ingen banker på». Her har mange mye å lære! Hva enn du skal i sommer: brodere, fundere, spankulere eller reparere. Ikke la noen fortelle deg at du ikke kan gjøre det, og digge det, alene!

Ingvild Sørnes
Journalist

Swank Mami – «Poison»

Endelig har Swank Mami sluppet ny låt! Ikke overraskende er den selvfølgelig en banger! Da hun ble «Månedens Urørt» i februar, beskrev hun bare sin egen musikk som Swank, og det stemmer jo. Her det bare Swank hele veien.

Behagelige undertoner kombinert med raske beats og en soft vokal gjør det til en låt full av ulike elementer, men som man absolutt kan danse til!

Dessuten leverer hun med en ydmyk selvsikkerhet som kan gire opp enhver giftig sjel. Selv om hun ikke vil leke med noens følelser, er det nettopp det «poison» gjør, men på den gode måten!

Frida Wattne Lindland
Journalist

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: