P3X:Måtte avbryte intervjuet: – Det var da det begynte å gå nedover

Larsiveli var 26 år første gang han klarte å si høyt at han var lei seg. Nå har han forstått viktigheten av å uttrykke de vanskelige følelsene.

Lars «Larsiveli» Reiersen, som P3 har kalt «en av landets heiteste rappere», har vært mye omtalt i mediene de siste årene i forbindelse med rus. Han starta med kokain som 15-åring, og på mange måter er det flaks at han ennå lever.

Men nå er han lei av å snakke om rusen. Nå vil han heller snakke om følelser.

Skremmende å bli pappa

– Du ble far som 18-åring. Hvordan var den opplevelsen for deg? spør programleder Abiel Tesfai i årets første utgave av P3X sin videopodkast.

Men det spørsmålet er tøft å svare på for Larsiveli. Tårene presser på, og han må ta seg en pause før han klarer å snakke.

EMOSJONELL: Larsiveli vil det skal være ok for sønnene å snakke om følelser. Foto: Martin Kopperud

– Å få barn var tøft, vanskelig og skremmende, alt på en gang. Det var da det begynte å gå nedover for min del. Vi hadde dårlig råd og jeg hadde vært sammen med moren til barnet i bare fire måneder da hun ble gravid, så vi var fortsatt i en prosess hvor vi holdt på å bli kjent, forteller Horten-rapperen.

– Folk rundt meg begynte å skjønne at jeg hadde et problem med rus, og jeg opplevde å skuffe veldig mange, sier Larsiveli.

I en tilstand mellom det å være tenåring, nybakt far, rusmisbruker og en ung mann med en drøm om å drive med musikk, ble det ikke bare vanskelig for han selv.

Har mye dårlig samvittighet

– Det har vært tøft for hun jeg har barn med spesielt, og for familien generelt. Min eldste sønn har også vært gjennom en hel del. Han forstår nok ikke alt, men han vet at jeg har vært syk og at det er noe jeg putter i meg som gjør meg annerledes.

Selv om Larsiveli opplever at han har en god relasjon til sønnen tross alt som har skjedd, er det fortsatt noe som sliter på han.

– Jeg kommer alltid til å ha ekstremt dårlig samvittighet, og det sliter mest på meg. Jeg håper at dette ikke har ødelagt masse for sønnen min. At så lenge vi snakker ut og åpent om det, så har han mulighet til å bli hva han vil her i verden.

Hør hele intervjuet med Larsiveli i P3X her:

Studio er et fristed

I P3X-intervjuet forteller Larsiveli at han lenge slet med å uttrykke hva han føler. Han har brukt artistalibiet sitt som en karakter og musikkstudioet som et fristed. Her kan han snakke om hvordan han egentlig har det.

– Som Lars Reiersen føler jeg ofte at jeg ikke kan være helt ærlig om hva jeg føler inni meg. Jeg føler ofte at jeg fortsatt sitter inne med noe. Når jeg går i studio får jeg utløp for dette.

– Jeg kan snakke så mye jeg vil, jeg kan skrike så høyt jeg vil, jeg kan banne så mye jeg vil. I studio er det ingen regler.

På den måten ble rollen som rapper en måte å slippe fri fra den han egentlig er. Som Larsiveli kan han være sint, ansvarsløs og havne i trøbbel, men også snakke fritt og sette ord på hvordan han har det.

Han jobber fortsatt med å forene Lars Reiersen og Larsiveli.

– Jeg har jo mange forskjellige roller her i livet. Jeg er pappa, jeg er bror, jeg er sønn og jeg er artist. Larsiveli for meg har lenge vært en karakter som lar meg slippe fri fra den jeg egentlig er.

FRISTED: Larsiveli forteller at i studio kan han gi slipp og være seg selv. Foto: Martin Kopperud

Ikke svakt å vise følelser

I dag har Lars to sønner. Han kan ofte kjenne seg igjen i hvordan guttene hans håndterer følelsene sine, og prøver å lære dem at det er greit å gråte og få ut frustrasjon.

– Som unge gutter smeller de med dørene når de er lei seg. De vil helst ikke at noen skal se at de er triste. Det er noe jeg har gjort i så mange år selv, og har merket at det bare bygger seg opp. Jeg prøver å lære dem at det er ok å gråte selv om man er gutt.

Etter flere år med innestengte følelser opplevde Larsiveli at et spekter av følelser kokte ned til to enkle. Han var enten sint eller glad, og oftest var han sint.

– Jeg klarte ikke skille mellom alle følelsene mine og alt kom ut som raseri. Nå prøver jeg å fortelle både barna mine og folk rundt meg at det er helt ok å snakke om følelser og fortelle de rundt seg hvordan man har det. Det er absolutt ikke noe svakhet å vise følelser.

Larsiveli svarer på hva han er stolt av og hva han angrer på:

Se hele P3X sin videopodkast-serie her.

LES FLERE SAKER FRA P3X: