P3XGikk på en smell med låta «Bængshot»: – Det er min egen feil

KingSkurkOne likte ikke sin egen låt, og valgte derfor å ikke utgi den selv.

Sommeren 2017 skjedde det som skulle sette livet til Ottar Adrian Marken Eilertsen (30) opp ned. Rapperen ga ut låta «Bængshot» sammen med Linda Vidala, og den ble en svær nasjonal hit. Sporet med det ekstra catchy refrenget ble belønnet med nominasjoner på P3 Gull og Spellemann. Til og med livet til en lytter ble forandret på grunn av raplåta. Mer om det senere.

Men med suksessen fulgte baksiden av medaljen.

I SAMTALE: KingSkurkOne i prat med P3X-programleder Abiel Tesfai. Skjermdump, NRK P3
I SAMTALE: KingSkurkOne i prat med P3X-programleder Abiel Tesfai. Skjermdump, NRK P3

Mistet «verdens beste jobb»

Eilertsen, som går under navnet KingSkurkOne, mistet nemlig jobben i barnevernet fordi låtteksten handlet om å ta dop.

De fleste ville kanskje tenke at det er OK å miste jobben til fordel for en lysende musikk-karriere. Men ikke Eilertsen. Derimot betydde barnevernsjobben så mye for han, at han ville lagt rappingen på is dersom han fikk tilbud om å jobbe deltid.

Som barn var artisten utagerende, og hadde en assistent som passet på han ut ungdomsskolen. KingSkurkOne forteller, blant annet, at han var åtte år den første gangen han ble tatt for tagging. Inspirasjonen stammet fra omslagene på rap-CD-er som han fikk som barn. Derfor fant han det ekstra meningsfullt å jobbe med barn.

– Det var den beste jobben i hele verden. Når du får et barn som har det kjipt til å slappe av – det er en helt uvurderlig følelse. Det var så givende, forteller rapperen fra Nordstrand til P3X-programleder Abiel Tesfai.

Men det var flere faktorer med negativt fortegn etter at hiphop-smashen gikk – og stadig går – sin seiersrunde.

Se hele intervjuet med KingSkurkOne i P3X her:

Likte ikke sin egen hitlåt

Som en uavhengig artist eier han all musikken han selv gir ut – bortsett fra «Bængshot». Hiten, som har passert godt over 12 millioner avspillinger, er gitt ut på et stort plateselskap.

– Det er min egen feil. Hvis jeg hadde gitt ut låta selv, så hadde jeg hatt mye mer penger i dag, sier han.

Grunnen til at KingSkurkOne ikke lanserte sporet selv er enkel – han likte den ikke.

– Den var for komisk. Den var ikke seriøs nok for meg. Men det er sikkert derfor musikken min er så overfladisk. Bekymringene mine er så overveldende at jeg må fokusere vekk fra det som er reelt og bare «cope» med her og nå.

Til tross for at han mistet jobben – og har gått glipp av en del inntekter – er han lykkelig for posisjonen han har fått i det norske rap-terrenget.

– Jeg er fornøyd og takknemlig for at jeg gjør det jeg gjør nå. Jeg slapp et album i fjor og fylte Rockefeller – det trodde jeg ikke jeg skulle få oppleve.

RØD LØPER: KingSkurkOne og Linda Vidala på P3 Gull 2017. Foto: Xueqi Pang, NRK P3
RØD LØPER: KingSkurkOne og Linda Vidala på P3 Gull 2017. Foto: Xueqi Pang, NRK P3

Lytteren som fikk livet endret av «Bængshot»

Rapperen håper på å kunne jobbe med musikk resten av livet, men han har en plan B. Han kan godt tenkte seg å vende tilbake til arbeidet som han følte var betydningsfullt.

– Jeg vil gjerne jobbe med mennesker og påvirke noen, gjøre en forskjell for dem – være en som gjør livet bedre for noen. Jeg vil bare at folk skal ha det bra. Meg selv inkludert.

Så var det lytteren som fikk livet sitt endret av å høre hitlåta. Da «Bængshot» vokste seg større og større, tikket det en melding i innboksen til KingSkurkOne. Rapperen tror det kommer av at det er en sammenheng mellom at han tør å si det som det er, og at han kan stå for det.

– Det var en fyr som kom ut av skapet på grunn av låta. Det var jævlig kult. «Hvis han tør å si at han røyker hasj, så tør jeg å si til familien min at jeg er homo». Og det er jo komisk at den låta som jeg syns var for teit og tullete til å gi ut sjæl, har hatt så stor innflytelse på mennesker.

SE OG: P3 Gull 2017 MED LINDA VIDALA OG KINGSKURKONE MED GJESTER FREMFØRER «BÆNGSHOT»:

LES FLERE SAKER FRA P3X:

LES MER: