Et portrett av Thomas som ligger med hendene bak hodet på en gressplen. Rundt ham er det strødd barbie-dukker. Thomas ser opp til siden med en undrende tanke i ansiktet. Thomas har rødt kort hår og hvit t-skjorte.
SKAM: Thomas (21) mener det store fokuset på antall sexpartnere fører til mye usikkerhet og skam. Foto: Runar Lindseth, NRK P3
MENING:

– Slutt å spørre folk på gata om bodycount

Et portrett av Thomas. Han ser rett i kamera og smiler. Han har kort rødt hår. Bak ham ser vi grønne trær, han er tilsynelatende i en park.
Foto: Runar Lindseth, NRK P3
Thomas Nordeide (21)Student
Publisert 10.07.23 08:00 / Oppdatert 23.10.23 20:51

Thomas (21) er født og oppvokst på Bøler i Oslo. Dette er hans personlige mening.

Bodycount er et tema som er skikkelig i vinden om dagen. «Hvor mange har du ligget med?» blir stilt av TikTok-ere på åpen gate til tilfeldige folk. Og det blir snakket om overalt på sosiale medier.

Nå er jeg så lei. Hva er det egentlig som skjer med at folk er så opptatt av det?

Hvor mange du har ligget med, definerer ikke deg som person. Det er uvesentlig.

Det er også mange fordommer knyttet til mengden bodycount. Noen mener at hvis antallet er høyt, er du en «slut». Om det er for lavt, er du en «taper».

Uansett hvordan man ser på det, dømmer man hverandre likevel. Det synes jeg er skikkelig teit.

En fotomontasje av Thomas. Han sitter i gresset, trekker på skuldrene og smiler. Ved hans side ligger en haug med barbie-dukker som er fotomanipulert til å se ut som de er like store som Thomas.
Fotomontasje: Runar Lindseth, NRK P3

Jeg tror alt dette fokuset fører til mye skam og usikkerhet hos unge.

Man ser for eksempel at mange lyver og sier at de har ligget med flere enn de faktisk har. Noe som igjen kan føre til en ond sirkel. Jo flere som lyver, jo flere blir usikre.

Det er også spesielt skambelagt å være jomfru. Jeg har hørt om flere folk som ligger bare for å få det overstått. Fordi de føler at de må. Det er ikke en sunn inngang til sex.

Sannheten er at det ikke er noe å skamme seg over. Uansett om du har pult null eller hundre. Det er dessuten nok skam knyttet til sex fra før, vi trenger ikke mer.

Synet på bodycount varierer også så sykt fra gutter til jenter. Hvis du er jente og har høy bodycount, er du sett på som «løs» for mange. Men hvis du er gutt, er du «konge», «legende» og har «sjukt game».

En fotomontasje av en haug med barbie-dukker sett ovenfra. Det er både kvinnelige og mannlige dukker. Fotografiet er redigert til å se ut som et klistremerke som er klistret på nettsaken.

Det er også så mange dumme myter rundt det å ha sex med mange eller få.

Man blir ikke «trang» hvis man ikke ligger med noen. Man blir heller ikke «slapp» hvis man ligger med mange.

Man kan også alltid få kjønnssykdommer, selv om man bruker beskyttelse eller har få partnere. Tror folk glemmer litt at det kan overføres på andre måter også.

Jeg er redd all denne praten om bodycount skaper en usunn holdning til sex. Og det er synd at en så fin ting mellom mennesker skal bli helt ødelagt for noen.

Hvorfor skal folk egentlig bry seg om andres sexliv? Det er en personlig ting som man ikke skal måtte dele med hele verden.

Hvis folk spør hva bodycounten din er, er det lov å si nei.

Folk må også forstå at det å være jomfru, er helt greit. Du trenger ikke stresse. Det kommer når det kommer.

En grafisk tegning hvor det står "bodycount". Alt er skrevet i en enkel linje, og mellom ordene "body" og "count" er det i samme strek tegnet to hender som former et hjerte med fingrene. Streken er grønn med en helt lik sort strek rett bak, litt som en skygge.

Kommentarer