Morgendagens P3hits

Hør ukas nye låter!

Denne uka får du høre nye låter fra blant andre Glasvegas og Margaret Berger. Dette er ukas nye låter på P3s spillelister!

Her finner du de fullstendige spillelistene

Les også: Nye låter på listene uke 10
Les også: Nye låter på listene uke 9

Eye Emma Jedi – Lights

Da vi først hørte og listet Eye Emma Jedis debutsingle, ”Crucified”, visste vi absolutt ingenting om dem fra før. Vi fant derimot ganske raskt ut at Eye Emma Jedi er to Londonbaserte nordmenn, Alexander Pavelich er tidligere operasanger og festivalsjef fra Nordfjordeid og gitarist Andrew Murray er fra Bærum.

Allerede etter første låt fikk de fans som Thomas Seltzer og Paul McCarthney. ”Lights” er andre single, og viser uten tvil at 22-åringene har mye mer å by på.

De siste månedene har de jobbet med Chris Zane (Passion Pit) og Nilesh Patel (Daft Punk, Björk, Soulwax) som har mikset og mastret låta gutta selv har spilt alle instrumenter på. Gutta har også ordnet seg en ganske spesiell musikkvideo, som rett og slett er et videoepill.

Aleksander Pavelich har også spilt i Urørt-hardcorebandet State Kuban med blant andre Tord Øverland-Knudsen fra The Wombats.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/03/Eye-Emma-Jedi-Lights.mp3|titles=Eye Emma Jedi – Lights]

Eye Emma Jedi. (Foto: Promo)
Eye Emma Jedi. (Foto: Promo)

Spill: Spill Eye Emma Jedis musikkvideo for “Lights”
Se: Nasjonalgalleriet elsker Eye Emma Jedi
Les: Lydverket om Eye Emma Jedis fans

Wolf Gang – Dancing With The Devil

Wolf Gang er vokalist og låtskriver Max McElligot og bandet han har formet rundt seg. ”Dancing With The Devil” er andre offisielle single fra debutalbumet, Suego Faults, som slippes i Storbritannia i slutten av mars.

To måneder før han skulle fullføre en grad på London School of Economics, bestemte Max seg for å droppe ut og heller feste med fiffen og lage musikk inspirert av David Bowie, David Byrne og Brian Eno. Det er bra for oss.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/03/Wolf-Gang-Dancing-With-The-Devil.mp3|titles=Wolf Gang – Dancing With The Devil]

Wolf Gang (Foto: Promo)
Wolf Gang (Foto: Promo)

Les også: Wolf Gang hjernevasker!
Bonus: Se P3-listede Kyla La Grange hjelpe til på “Dancing With The Devil”

 

Blood Command – Summon The Arsonist

Blood Command er Silje Tombre (vocal), Yngve Andersen (gitar, bass, synth, vocal) og Sigurd Haukaas (trommer), og spiller hardtslående Bergenspunk. I 2010 var bandet en av finalistene til Årets Urørt, og ble nominert for spellemannspris for beste rockealbum for debutalbumet Ghostclocks i 2010.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/03/Blood-Command-Summon-The-Arsonist.mp3|titles=Blood Command – Summon The Arsonist]

Blood Command. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Blood Command. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Nå følger de opp albumet med den siste delen av en EP-trilogi, Hand Us The Alpha Male, og herfra har vi hentet ”Summon The Arsonist”.

Margaret Berger – In A Box

Margaret Berger tok skrittet inn i rampelyset da hun som 17-åring kom på andreplass i Idol. Hun ga ut albumene Chameleon og Pretty Scary Silver Fairy, som blant annet bydde på hitene ”Lifetime Guarantee”, ”Will You Remember Me Tomorrow” og ”Samantha”.

Til høsten kommer Margarets tredje album, og første elektropopsmak er ”In A Box”, som i hun i likhet med resten av albumet lager med produsent Thomas Nerbø Smågesjø i Trondheim.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/03/Margaret-Berger-In-A-Box.mp3|titles=Margaret Berger – In A Box]

Margaret Berger. (Foto: Promo)
Margaret Berger. (Foto: Promo)

Les: Lydverkets anmeldelse av Margarets by:Larmkonsert
Se: Se musikkvideoen til “In A Box”

Magnetic Man – Getting Nowhere feat John Legend

Magnetic Man består av Skream, Benga og Artwork, som ses på som pionerer innenfor dubstepsjangeren, en sjanger som så dagens lys (eventuelt nattens mørke) i 1999, og som de siste årene har vokst seg opp av klubbkjellere og gutterom.

I oktober i fjor kom debutalbumet, Magnetic Man, som blant annet har Ms. Dynamite, Katy B og John Legend som gjester på vokal.

”Getting Nowhere” er tredje single fra albumet, og sjelden har kombinasjonen av to sjangre hørtes vakrere ut. John Legends såre soul på dyp dubstepbass er en kombinasjon vi kan like.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/03/Magnetic-Man-Getting-Nowhere-feat-John-Legend.mp3|titles=Magnetic Man – Getting Nowhere feat John Legend]

Magnetic Man. (Foto: Promo, magneticman.net)
Magnetic Man. (Foto: Promo, magneticman.net)

Glasvegas – Euphoria Take My Hand

Skotske Glasvegas fikk stor suksess da de debuterte med Glasvegas i  2008, og ”Geraldine” fikk noen runder her på kanalen.

I januar 2010 tok bandet over et strandhus i Santa Monica, L.A, hvor de bygde opp studio for å spille inn deres andre album EUPHORIC/// HEARTBREAK \\\ som er i hyllene i begynnelen av april.

”Euphoria Take My Hand” er første single fra albumet som i sin helhet er skrevet av vokalist og gitarist James Allen og produsert av Mark Ellis/Flood (Depeche Mode, U2, The Smashing Pumpkins, The Killers).

Første smakebit fra albumet, ”The World Is Yours”,  ble sluppet gratis på bandets hjemmeside i januar.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/03/Glasvegas-Euphoria-Take-My-Hand.mp3|titles=Glasvegas – Euphoria Take My Hand]

Glasvegas (Foto: Kim Erlandsen NRK P3)
Glasvegas (Foto: Kim Erlandsen NRK P3)