5 høydepunkter du skulle ønske du så på Glastonbury

Vi har samlet et knippe høydepunkter fra festivalen du (alltid har lyst til, men) aldri har mulighet til å dra på.

«I år vi kjøpe pass til Glastonbury!» har sikkert du eller en nær festivalvenn av deg vært skyldig i å si. Men så forsvant feriepengene/stipendet/ukelønna før du fikk sagt «Pete Doherty» og plutselig var festivalsommeren over.

Fortvil ikke! P3 har samlet noen audiovisuelle høydepunkter fra helgas monumentale Glastonbury-festival som du kan nyte mens du tar deg en is.

Se P3s guide til Norges beste festivaler her!

Se også: alle BBCs videoer fra Glastonbury 2015.

Todd Terje & The Olsens – Inspector Norse

Hva med en tommel i været for norsk musikkeksport, folkens? Sammen med livebandet «The Olsens» og Englands stolteste transerekke danserekke ga Todd Terje en valiumspumpet Inspector Norse i gave til Glastonbury. De svelget den hel.

https://www.youtube.com/watch?v=Lxt9P5j8Lrk

Jamie xx – I Know There’s Gonna Be (Good Times)

Jamie xx kjørte kanskje Persuasions-samplet sitt skamløst langt, men hva gjør vel det når publikum vet at det er Good Times i vente? «I Know There’s Gonna Be (Good Times)» er forlengst utropt til en sommerfavoritt, og koseklippet under fastslår det. Jamie xx på hjemmebane er rett og slett en helbra greie.

Les P3s anmeldelse av debutalbumet «In Colours» her.

https://www.youtube.com/watch?v=42jqh0ig-mU

Florence + the Machine – Ship To Wreck

Det krever en vokalist på størrelse med Florence Welch for å eie Glastonburys hovedscene etter at mørket har lagt seg. Florence + the Machine fremførte med «Ship To Wreck» et høyenergisk frampek til hva Amfiet på Øya har i vente i august.

Kanye West – All Day

Det ble til slutt 135 000 mennesker som skrev under på en kampanje for å få Kanye West fjernet som headliner på Glastonbury. Det gjorde fint lite, annet enn å motivere Kanye til å levere et av hans mest omtalte show noensinne. Inkludert var blant annet Justin Vernon fra Bon Iver, en cover av Queens Bohemian Rhapsody og denne lufttette versjonen av «All Day».

https://www.youtube.com/watch?v=ccgzG2SBj1Q

Chet Faker – Talk Is Cheap

Chet Faker har ikke slått rot i det norske musikklandskapet ennå, men det burde han. Glastonbury fikk servert en avkledd el-pianoversjon av «Talk Is Cheap» som elegent pakket inn Fakers særegne vokal.

https://www.youtube.com/watch?v=9uHe0tBqfu8

Azealia Banks – 212

Du vet den venninna du inviterer på fest som alltid lover å komme? Her skulle det egentlig vært et klipp av Azealia Banks på Glastonbury, men den ellers så oppofrende rapperen måtte dessverre kansellere. Den store nyheten denne gangen er derimot at hun har sykemelding.

Azealia Banks. (Foto: Promo)
Noshow-garanti Azealia Banks. (Foto: Promo)