Best akkurat nå

Karpe skaper nostalgi, Isah imponerer med debut-EP og Lykke Li setter ord på kjærlighetssorg. Dette er låtene P3 mener du bør sjekke ut denne uka!

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Abiel Tesfai, programleder i P3Karpe- «Skittles»
En liten overraskelse fra Karpe rett før vi reiser på ferie og lager minner. Og det er akkurat det jeg ser for meg når jeg hører «Skittles». De tar oss tilbake til barndommen da livet handlet om å bare ha det gøy, Bubblicious watermelon-tyggegummi, bading og seine sommerkvelder var livet. Du får det du ofte får med Karpe. Digg melodi, to sprudlende karer i Abdel og Patel, og muligens subtile meldinger, eller bare herlig rim: «som om jeg bryr meg om miljøvern, fuck en isbjørn, la han dø, la han dø / Ekke engang hvit, den er gul, helt lø».

Isah – «Fly»
Stavangers nye gullgutt slapp akkurat sin debut-EP, «Sukkerspinn & hodepine (del 1)». Fem låter som representer sin egen historie, blant annet lekenhet, sårbarhet, «one night stands» og ikke minst følelsen man får av kjærlighet. «Fly» viser en sårbar side ved Isah som er fint. Midt i mellom alt som handler om «traplife» og chicks er det bra å vite at gutter også har følelser. Isah er bare Isah som han selv sier, og jeg håper han bevarer det ved seg selv. Vokalene er jordnære og behagelig å høre på. Og så er det et eller annet med stavangerdialekten oppå det hele som får meg til å «Fly». Del 2 får gjerne komme ASAP! Bli bedre kjent med Isah i dette portrettintervjuet.

Anab Ayan Suleiman, musikkprodusent i P3


Lil Nas X ft. Cardi B- «Rodeo»
Gladgutten/meme-kongen har lenge delt drypp av «Rodeo» på Twitter-kontoen hans, som i dag er å finne på hans debutprosjekt 7 EP. Dette er enda en country-trap-inspirert låt som minner meg om en av soundtrackene til Nintendo-spillet Super Mario Odyssey. Atlanta-rapperen har også fått assistanse fra rapdronningen Cardi B. «Rodeo» er en verdig oppfølger til «Old Town Road», Lil Nas X er IKKE et «one hit wonder».

Anna Nor Sørensen, musikkjournalist i P3


Great News – «TV»
Velkommen tilbake, gutta! Fjorårets debutskive Wonderfault har gått på repeat i mine hodetelefoner, så ny musikk fra Great News var en gledelig nyhet. Jeg trekker automatisk paralleller til synth-introen på ABBAs ikoniske låt «Lay All Your Love On Me» under de første sekundene av «TV», og da kan man jo ikke gjøre annet enn å bli revet med. Denne hyllesten til den gode, gamle TV-en og hva den har hatt å si i mang et hjem er full av fengende elementer, fra 80s-inspirerte synther, til psykedliske vokaleffekter. Solide greier.

Mark Ronson ft. Lykke Li – «2 AM»
Da Lykke Li slapp sitt fjerde album So Sad So Sexy i fjor var jeg litt sånn, dette er dritbra, men jeg savner gamle Lykke Li som fikk hjertet mitt til å knyte seg. Nå kan jeg slappe helt av, for sammen med Mark Ronson har hun klart det igjen. «2 AM» er mer nedpå enn deres forrige samarbeid, disco-inspirerte «Late Night Feelings», som for øvrig også er en nydelig låt. Bare å lene seg tilbake og nyte melankolske gitarlinjer og triste tekster om frustrerende kjærlighet.

Ruben Gran, produsent for Yasmin


The Hallway – «Rearrange»
Det klikker i huet mitt!

Big Mess – «Leather Jacket Weather»
Ironisk tittel idet alt vi går og håper på er vær som tillater så lite klær som mulig. Det stopper dog ikke denne lykkepillen av en liten punk-rakker fra å være strøken å ta med seg inn i resten av sommeren.

Peder Haugfos, journalist i Urørt

Deployed – «Sir Was»
Repetativ og rolig lo-fi og i det alternative indie-universet. Et samarbeid mellom den svenske produsenten Sir Was og den fantastiske vokalisten i svenske Little Dragon, Yukimi Nagano. Med et hav av synther, en simpel beat, pianoriff, gitar og to veldig vakre stemmer så er dette retten og sletten en helstøpt låt i mine ører.