Cashmere Cat til UKA

– Det er en drøm som går i oppfyllelse, forteller arrangørene.

Cashmere Cat har lenge vært en av våre mest originale suksesshistorier, og mye har skjedd siden Magnus August Høiberg fra Halden, bedre kjent som Cashmere Cat, slapp sin første EP Mirror Maru i 2012. Året etter mottok 29-åringen prisen som årets nykommer under P3Gull, og har siden den gang klart å følge opp suksessen med en rekke remikser og edits, EPen Wedding Bells i 2014, og ikke minst en rekke samarbeid med verdens største artister – alt fra Britney via Kanye til Ed Sheeran og Bon Iver.

Les også: Cashmere Cats ukjente DJ-fortid

Cashmere Cat. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Cashmere Cat. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Med en fersk Spellemannpris, Grammy-nominasjon og et nytt album like rundt hjørnet, har haldenseren de siste årene seilt fram som en av verdens mest ettertraktede produsenter. Nylig avsluttet han årets by:Larm i Jakob kirke, og P3s musikkjournalist beskrev konserten som en ren maktdemonstrasjon.

– Et etterlengtet besøk

20. oktober huser Cashmere Cat Storsalen i Studentersamfundet i Trondheim under Norges største kulturfestival, UKA, som i de siste årene har kunnet smykke seg med store internasjonale navn som Major Lazor, a-ha og Robyn

UKEsjef Martin Næss forteller at stjerneprodusenten med over 150 millioner avspillinger på Spotify er en svært etterlengtet headliner.

– Det har vært en lang prosess! Cashmere Cat har spilt få konserter på norsk jord, så vi er veldig fornøyd med å ha fått til dette.

I fjor ga han ut flere smakebiter på det forestående debutalbumet Wild Love , og med blant annet hjelp fra Selena Gomez og The Weeknd, lover den kommende utgivelsen svært godt.

Les P3s anmeldelse:
En langsom brann

– Følelsen av å slippe Cashmere Cat er litt som når den kjekkeste gutten i klassen endelig sier ja til å dra på date. Det kommer til å bli ellevilt! sier Maria Rasmussen, som jobber som bookingansvarlig for UKA-17.

Cashmere Cat spiller også her i høst:

19.10 – Stavanger, Stavanger Konserthus
21.10 – Bergen, NHH (Aulaen)

Spotifylisten med P3s Cashmere Cat-favoritter