Fyren er gal

Kanye West inviterte til storslått lansering av sitt nye album. Det var både ekstremt og uforutsigbart i følge den norske rapperen Kaveh.

Kanye West arrangerte en forhåndslytting på sitt nyeste album Life of Pablo på Madison Square Garden. Hans nyeste kleskolleksjon Yeezus 3 ble også vist for første gang. Det hele ble filmet og vist på kinoer verden over. Vi tok med oss rapperen Kaveh på Ringen kino for å overvære det hele.

– Man kan ikke forvente noe når det kommer til Kanye West, fordi han er så uforutsigbar, sier Kaveh som alltid har vært stor fan av Kanye.

22.22.8c74ca69
En fyr bak meg bryter ut at Kanye er altfor uforutsigbar.
På lerretet foran oss kan man se noe tildekket og noen kraftige lys. Fyren er gal, han tror han er Jesus fortsetter samme kar med.

22:26
En ny fyr lurer på hvor mange som er på Madison Square Garden, hvor det filmes fra. «Er dette virkelig, egentlig?» lurer samme karen på. Forbauselsen er ekte og Kanye er kjent for å overraske og alltid gjøre ting på sin måte.

22:33
Hele Kardashian-familien kommer inn på stadion i helhvite antrekk. Signert Bailmain selvfølgelig. Caitlyn Jenner går bakerst.

Et par minutter senere dukker Kanye opp med Lamar Oden. Han lever bryter en i salen ut og refererer til sistnevnte som avsluttet fjoråret på sykehus etter å blitt funnet bevisstløs på et bordell. Kanye går kledd i en rød genser og sort Yeezus-caps og har med seg blant annet Pusha T, Big Sean og Travis Scott.

Kanye baner seg vei gjennom mengden og hilser og smiler på folk. Han kommer frem til en miksepult og prøver å en laptop til å spille av noe med en aux(!). Etter litt tekniske problemer starter den første sangen fra albumet «Ultra Light Beam».

Deretter følger en sang med Frank Ocean som er produsert av Metro Boomin. Kanye tweetet tidligere på dagen at han gråt da han skrev teksten. Låten innholder deler av sangen Panda av Future-imitasjonen Desiigner.


Etter at han har spilt et par sanger kan vi endelig se hva som skjuler seg på bakken. En liten landsby av mennesker kledd i Kanye sin nye klesskoleksjon Yeezy season 3.

– Som jeg har forstått fra moteverdenen setter de ytterpunktene sammen når de viser ting. Det var mye interessant der som fanga meg, men det var ekstremt. Jeg ville ikke hatt på meg alt som var der, men jeg gleder meg til å se kolleksjonen, sier Oslo-rapperen Kaveh om klærne.

22:51
Rihanna sin stemme høres og sal 2 på Ringen jubler unisont. «Kinda hard to love a girl like me», synger hun.

Kanye sier de mest kjente linjene for kvelden, «I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made the bitch famous. God damn. I made that bitch famous». Folk bak meg ler og jubler samtidig. Beaten er produsert av ringreven Swizz Beats.

23:06
Første sangen som vi har hørt tidligere, Real Friends kommer på.

23:10
Enda en til sang som vi har hørt tidligere blir spilt. «Wolwes» som er produsert av vår egne Cashmere Cat. Under sangen hever noen av modellene knyttenevene sine opp i luften.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=cc92gEMHKpM&w=1280&h=720]

23:15
Kanye holder sin første tale for kvelden og takker venner og familie. En av de som blir takket er sjefsdesigneren i Bailmain, Olivier Rousteing som befinner seg i salen.

23:18
«Yeezy jumped over Jumpman», sangen «Facts» som mange mente kun var en fristil Kanye laget på kjedsomhet.

23:20
Den siste sangen fra albumet, «Fade» blir spilt.

Så begynner det å skli ut. Midt i Fade drar Kanye ut auxen og putter på en ny Young Thug-sang. Kardashian-klanen drar og Kanye putter på en ny sang av Vic Mensa som tar av i bakgrunnen.

Kanye holder deretter enda en tale hvor han forteller at dette albumet strengt tatt er gospel. «It has been a long struggle» sier han før han avslutter med noen linjer om å «create as an artist» – Kanye sitt evige mantra. Tydelig grepet av alt som skjer tar han flere pauser for å ta seg inn igjen.

Kanye skuffer aldri. Det blir feil å påstå at det er den beste hittil for jeg må få tid til å gi det et par runder, men overraskende bra. Han topper forventningene, sier Kaveh når det hele er over.

– Det er mye å fordøye og veldig rart arrangert, men Kanye er kompromissløs fortsetter han.

– Det er ikke gode gamle Kanye. Collage Dropout Kanye var ikke med her, men det minner veldig om My Beatiful Dark Twisted Fantasy-albumet. Litt av de samme elementene, litt samme landskap, også elsket jeg den ene sangen hvor han sa «we still hood famous». Det var rått, det var Kanye på Kanye-vis.