Den mektigste artisten under 21 år

Lorde tar innersvingen på blant andre Justin Bieber.

De har millioner av beundrere verden over, tjener mer penger på ett år enn mange gjør på et helt liv, men er ikke gamle nok til å ta seg en øl eller dra på utesteder i flere av landene de turnerer i.

Hvert år dukker det opp nye, purunge musikere som allerede før sin 21. bursdag oppnår superstjerne-status.

Nå har musikk- og bransjemagasinet Billboard sluppet sin årlige liste over de mektigste og mest innflytelsesrike artistene som ennå ikke har fylt 21 år.

– Disse 21 artistene har allerede oppnådd veldig mye, og de kommer garantert til å fortsette suksessen på sin vei mot voksenlivet. De er fremdeles bare barn, men de er barna som alle musikkinteresserte følger med på, skriver Billboard om kåringen sin.

På listen finner vi store, internasjonale navn som nærmest alle har hørt om, sluggere på sosiale medier og andre fremadstormende musikkgrupper.

Se hele listen over de mektigste U21-artistene nederst i saken.

17-åring topper

Lorde har allerede sanket flere musikkpriser. Her poserer hun med to Grammy-priser i januar. (Foto: NTB Scanpix, Lucy Nicholson)
Lorde har allerede sanket flere musikkpriser. Her poserer hun med to Grammy-priser i januar. (Foto: NTB Scanpix, Lucy Nicholson)

På toppen troner den 17 år gamle newzealenderen Ella Yelich-O’Connor, som er betydelig bedre kjent under sitt artistnavn Lorde.

Med sin anti-materialistiske hymne «Royals», som ble sluppet i juni i fjor, ble hun den yngste soloartisten som noensinne har toppet Billboards singelliste.

Les også: – Ikke spill «Royals»!

Den første suksessen ble fulgt opp av sterke oppfølgersingler som «Team» og «Tennis Court», før hun slapp det finfine albumet Pure Heroine, som ble lovprist av P3s anmelder:

– Lorde har en lang karriere foran seg. Med et så utviklet og intelligent låtskrivertalent allerede som 16-åring på toppen av en vakker stemme, med verdens største plateselskap i ryggen, er det liten tvil om det, står det i anmeldelsen.

Den siste tiden har Lorde vært med å snekre sammen soundtracket til den første Mockingjay-filmen i The Hunger Games-trilogien. På mandag slipper hun også den splitter nye låten «Yellow Flicker Beat» som skal spilles under rulleteksten. Det blir den første, nye sangen vi hører fra henne siden Pure Heroine.

Tar innersvingen på Justin Bieber

Justin Bieber må nøye seg med en tredjeplass på listen over de mektigste U21-artistene. (Foto: NTB Scanpix, Joel Ryan)
Justin Bieber må nøye seg med en tredjeplass på listen over de mektigste U21-artistene. (Foto: NTB Scanpix, Joel Ryan)

Lorde tar også innersvingen på andre sterke kort som Justin Bieber, som kanskje har hatt vel mye fokus på andre ting enn musikk den siste tiden, og det australske punkpop-fenomenet 5 Seconds of Summer.

Les også: De kjipeste artistene

På listen finner vi også den nederlandske produsenten Martin Garrix, som spilte en terningkast seks-konsert på Hovefestivalen i sommer, og hjerteknuseren Austin Mahone, som fikk publikum til å hyle på årets VG Lista Topp 20-konsert på Rådhusplassen.

De som representerer hip-hopen er blant annet Earl Sweatshirt, som den siste tiden har levert både strålende konserter og et knakende godt album, den kontroversielle Chicago-rapperen Chief Keef og Bobby Shmurda, som har fått hele verden til å shmoney-danse.

De mektigste artistene under 21 år:

1. Lorde
2. 5 Seconds of Summer
3. Justin Bieber
4. Martin Garrix
5. Fifth Harmony
6. Austin Mahone
7. Earl Sweatshirt
8. Shawn Mendes
9. Becky G.
10. Chief Keef
11 . Luis Coronel
12. Meghan Trainor
13. Cody Simpson
14. Madeon
15. Bobby Shmurda
16. Scotty McCreery
17. Troye Sivan
18. Rae Sremmurd
19. Akdong Musician
20. The Vamps
21. Unlocking the Truth