Disse ti tror vi kan stikke av med ESC-seieren

I kveld sparker årets Eurovision-finale i gang. Her er våre ti favoritter.

1. Netta Barzilai – «Toy»

Israel

Dette bidraget har alt som er en Eurovision-vinner verdig. Barzilai leverer en aktuell låt som umiddelbart gjorde seg bemerket i årets konkurranse. Kyllinglydene er kanskje litt voldsomme, men det absurde kler Eurovision-formatet både låt- og showmessig.

2. Cesár Sampson – «Nobody But You»

Østerrike

Dette bidraget står for den beste låten i konkurransen. Vokalen drar deg rett inn i Sam Smith-universet med en fin oppbygning og kraftfulle gospelkoringer som harmonerer godt med Sampson.

3. Mikolas Josef – «Lie To Me»

Tsjekkia

Her finnes det uendelige musikalske referansepunkter. Josefs Bruno Mars-karisma toppes av livlige rytmer à la Jason Derulos «Talk Dirty To Me», og om han gjør samme fremførelse som ved semifinalen på tirsdag, kan vi vente oss flere virale dansestiler i et energisk show.

4. Jessica Mauboy – «We Got Love»

Australia

En låt som fint tilhører det vanlige popuniverset. Godt håndverk som kan falle i smak hos hvermannsen.

5. Benjamin Ingrosso – «Dance You Off»

Sverige

Norges-rivalen Ingrosso byr på myk beats i samme gate som Justin Timberlake, toppet med litt vocoder. Kanskje Eurovision er klar for å sende et R&B-bidrag til topps?

6. Alexander Rybak  – «That’s How You Write A Song»

Norge

Etter 2. Semifinale droppet Rybak et par plasser på oddsen, men låta kan fortsatt være akkurat lett og ledig nok til å krype seg oppover igjen.

7. Eleni Foureira – «Fuego»

Kypros

Naturlig nok en skikkelig sommerlåt fra Kypros. Låta inviterer til mye pyro-bruk som kanskje kan være nok til å gi Foureira en god plassering i dagens finale.

8. Ermal Meta & Fabrizio Moro – «Non Mi Avete Fatto Niente»

Italia

Kraftfull låt med sterkt budskap, hvor Meta og Moro skildrer flere av krigene og terrorangrepene som har foregått i Europa og Midtøsten. En forhåndsfavoritt med god grunn.

9. Lea Sirk – «Hvala, ne!»

Slovenia

Beinhard pop av det moderne slaget. Etter en «produksjonsfeil» i semifinalen, blir det spennende å se hva hun finner på i kveld.

10. Cláudia Pascoal – «O Jardim»

Portugal

Kommer Portugal til å vinne to år på rad? Tvilsomt, men den London Grammar-inspirerte «O Jardim» treffer godt musikalsk.

 

Hvem tror du stikker av med seieren i kveld?