– Eklektisk popmusikk

Tre inn i Philco Fiction sitt univers! Ukas Urørt er fascinert av gamle radioer.

– Turids stemme er nok det første man legger merke til, men rundt den er det en mangefarget verden av instrumenter og lyder som i sum danner lyden av Philco Fiction og gjør at musikken tåler å bli hørt på igjen og igjen.

Urørt mener:

“Philco Fiction tar frem penselen og stryker akvarellmaling over trommenhinnene og hjernebarken til lytteren. Dette er bilderik alternativ pop som både er blomstrende og drømmende – men under overflaten og den fortryllende vokalen ligger det også et spøkelsesaktig slør som gjør uttrykket desto mer interessant.”

Mer om: Philco Fiction på Urørt

Philco Fiction tok form på begynnelsen av 2000-tallet. Først som en duo med Bjarne og Turid Alida. Etterhvert fikk de også med seg Andreas, og dette har vært besetningen siden den gang.

Bandnavnet kommer fra en fascinasjon for gamle radioer, og det som en gang kom ut av dem. Philco er en gammel ærverdig radiofabrikant.

– Vi liker å se på oss selv litt som en radio, og at de ferdige låtene våre er et resultat av idéene våre som passerer gjennom et “philco-filter”, som til slutt blir til Philco Fiction. Philco historier.

Kinesisk karaoke og grønn te

Ideen til “Gone, Rhythm Pond” dukket opp på et stusselig motell på en reise i Sør-kina, til lyden av kinesisk karaoke og to kanner med grønn te.

– Jeg hadde egentlig utrolig lyst til å gå ned i karaokebaren,  men siden jeg fort fant ut at jeg var den eneste turisten i den lille byen akkurat da, ble jeg plutselig redd for overdreven oppmerksomhet. Jeg ble på motellrommet med macen og notatboka, lo av det absurde i situasjonen og sang sammen med karaokemaskinen. Gone. Rhythm Pond!, forteller Turid Alida.

Sulekha Ali Omar (på lommelykter!) og Jo Berger Myhre (bass) var med på scenen under releasekonserten. Foto: Gabriel Engelke
Jo Berger Myhre (bass) og Sulekha Ali Omar (på lommelykter!) var gjester under releasekonserten. Foto: Gabriel Engelke

Plateslipp

For to uker siden slapp de plata “Give Us To The Lions”, som ble spilt inn på en hytte i Telemark i fjor.
– Det var da vi spilte inn plata at Philco Fictions uttrykk, slik det er i dag, oppstod og vi innså for fullt hvor glade vi er i å jobbe sammen og at vi greier å lage veldig bra musikk sammen.

Som oftest tar de utgangspunkt i én eller flere idé-skisser som de har laget.

– Så angriper vi det sammen med våre ulike innfallsvinkler, referanser og kvaliteter. Vi prøver, feiler og leker oss frem til et resultat.

– Vi har ingen klar agenda om at vi vil høres ut som det ene eller det andre. Vi vil bare lage så bra musikk vi kan greie.

Å være Ukas Urørt er stas. Trioen ser på det som en fin mulighet til at enda flere kan få høre og sette pris på musikken de lager.
– Det er moro for oss å være en del av Urørt-klubben. Mye bra musikk å finne i mange kriker og kroker!

Av andre favoritter på Urørt nevner de Kennel Collective og alle som er involvert der, som Blokk 5 , Lasse Passage og Kristin Minde
– Fordi det er våre beste venner og de lager råe greier. Men vi liker masse, masse annet på Urørt også!

Drømmer om festivalsommer

Fremover er planen å booke konserter i Norge og Europa for høsten 2010. De håper også å få til noen festivaler i sommer.
– Samtidig lager vi stadig musikk og skal i begynnelsen av 2011 spille inn ny plate.

– En siste appell til folket?
– Give Us To The Lions

Hør også intervjuet med Philco Fiction i Urørt på P3, onsdag mellom 21 og 23.

Philco Fiction
Philco Fiction er Ukas Urørt. (Foto: Gabriel Engelke)

Hva syns du om Philco Fiction?