Full frihet

– Musikken vår er som noe du aldri har hørt før, men likevel har lengtet etter. Litt som nikotin, hevder Ukas Urørt Bloody Beach.

Urørt mener:

Alarmerende bra band! Bloody Beach forsyner seg av mange sjangre med forbløffende resultat. Et sirenesammensurium som flørter med alt – og ender i forelskelse.

Mer om: Bloody Beach på Urørt
– Bonanza er den første låten vi spilte som band. Alt klaffet med låten på første forsøk og det var vel grunnen til at Arne og Kim joinet crewet. Teksten er basert på en drøm som føltes så virkelig at Chris var emo i to uker(!).

– Det var ganske sykt, jeg husker at jeg klatret opp en vegg i drømmen. Og det var sikkert noe om ei jente også, forteller Chris. – Ja, enten jakten på ei jente eller en flukt, supplerer resten.

Arne Håkon Tjelle (vokal), Chris Holm (vokal og sub-bass), Anders W. (gitar/lynharpe), Kim Von Furuhaug (trommer) og Anders Lygren (synth, perk, brannalarm) utgjør Bloody Beach.

– Bandet ble til i en skitten turnébuss for tre år siden etter overdose av asymmetriske jenter, whiskey og Lee Perry. Vi begynte å lage musikk etter at Chris og Anders gjennomførte regelmessige jammer over whiskey, tannlegesprit og gjensidig lidenskap for god musikk.

– Begge ville ha et prosjekt hvor det kun var fokus på å gjøre akkurat det vi ville.

- Vi blander alle sjangre fordi vi ikke er fan av sjangre.
- Vi blander alle sjangre fordi vi ikke er fan av sjangre.

Lekegrind

Flere av bandmedlemmene er til vanlig aktive i blant annet The Alexandria QuartetCatastrophes og soloprosjektet til Chris Holm, som han var Ukas Urørt med tidligere i år. Bloody Beach fungerer litt som en lekegrind for gutta.
– Det er på en måte litt skalkeskjul for alle de syke ideene vi har i hodet. Det er lett å gjemme seg bak navnet Bloody Beach, konstaterer Chris.

Låter sinnsykt

– Musikken vår er som noe du aldri har hørt før, men likevel har lengtet etter. Litt som nikotin. Energien vi får når vi  spiller sammen gir ofte en litt uforutsigbar kjemi. Gøy for alle andre, slitsomt for oss.

– Vi blander alle sjangre fordi vi ikke er fan av sjangre. Vi lager det vi spiller der og da, og derfor blir det til noe naivt, men samtidig helt sinnsykt.

Lik musikksmak

De hører mye på band som The Damned, Buzzcocks, Fool’s Gold, Culture og Beach Boys når de er sammen, men alle blander inn noe de nylig har hørt på også.

– Vi har ganske lik musikksmak, så det fører ofte til at alle får kick på det nye, går hjem og hører på det og ender opp på bølgelengde. Det er ofte litt etniske ting, WAKA WAKA!

Spesiell førstekonsert

I løpet av sine første levår som band har de kontinuerlig lagd musikk, hatt sporadiske øvinger og holdt tre konserter så langt. De trekker frem første livespilling som en litt sprø opplevelse.

– Dette skjedde på et rotete atelier med en gal svensk kunstner som ville vise frem kunsten sin og ligge med Anders W. er vi rimelig sikre på. Vi hadde hatt én øving og var ganske langt ut i elven. Det var spesielt. Alle var drita og ingen var spesielt imponerte over oss. Ikke vi heller. Men det var kult som faen!

Bandnavnet vårt kommer kanskje fra en ferietur i Bulgaria. Eller japansk film? Eller bare fra fyll og spetakkel? Foto: Audun Bakke Andersen
- Det aller viktgste for låtene våre er energien som oppstår i prosessen. (Foto: Audun Bakke Andersen)

Utover høsten blir det definitivt flere konserter, både i Norge og England. – Turnédatoer kommer, så hold deg oppdater på web. Vi skal gi ut noe greier også, men vi vet bare ikke hva eller når.

Hør flere låter på Urørtprofilen til Bloody Beach.

– Hva betyr det å bli Ukas Urørt?

– Tusen takk Urørt! Først og fremst er det viktigste her at P3 har tatt et steg i riktig retning. Vi setter dette absoluttt høyt med så mange gode forgjengere. Gratis øl!? Bonanza til folket!!!!!

På Urørt digger de band som Hypertext og Razika.

– Vi hjerter Razika. Og andre bergensband såklart. Et annet band som er svært undervurdert er Siesta fra Jæren –  høy partyfaktor der i gården. Vi liker egentlig alle. One Love.

– Hva er det den merkeligste opplevelsen dere har vært borti?
– Vi har generelt dårlig karma. Vi er egentlig sykt hyggelige gutter/menn, men det er lett å skylde på ett band som heter Bloody Beach. Vi har aldri stjålet Øya-pass eller trashet hotellrom. Æresord!

– En siste appell til folket?

– Please add oss på facebook. Vi har ikke så mange fans der. Eller som de sier i Romania – ” Du får ikke øresus i narkotikarus!” Eventuelt bruk propper! Det er billigere.

Hør også intervju med Bloody Beach i Urørt på P3, onsdag kveld mellom 21 og 23.

Hva syns DU om låta Bonanza? Har du trua på Bloody Beach? Legg gjerne igjen en kommentar!