– Heller rapper enn popstjerne

M.I.A. vil helst ikke bli kalt for en popstjerne, fordi hun ikke føler seg populær nok.

M.I.A. i musikkvideoen til "Bad Girls". Foto: Skjermdump
M.I.A. i musikkvideoen til “Bad Girls”. Foto: Skjermdump

Den britiske artisten M.I.A. har akkurat sluppet sitt fjerde studioalbum, Matangi, men er ikke komfortabel med merkelappen “popstjerne”, som mange har gitt henne.

Ikke populær nok

I et ferskt intervju om Matangi gjort med V Magazine forteller Mathangi “Maya” Arulpragasam, som hun egentlig heter, at hun heller vil være rapper enn popstjerne.

– Det er rart, men jeg er egentlig ikke en popstjerne. Jeg tror ikke jeg er populær nok til å være en skikkelig popstjerne, derfor foretrekker jeg heller å bli kalt for en rapper.

Selv om 38-åringen kanskje ikke føler seg like godt likt, ble hun allerede i 2009 kåret av Time Magazine som en av de 100 mest innflytelsesrike personene i verden.

Ikke sikker på ny musikk

I intervjuet sier briten også at det slett ikke var sikkert at hun skulle lage et nytt album etter hennes tredje, Maya.

– Etter Maya var kontrakten min med XL, mitt gamle plateselskap, over. Etter å ha signert med Interscope følte jeg at jeg ikke egentlig visste hvordan jeg skulle lage et digert pop-album, som jeg følte var det eneste man kunne gjøre på et så stort plateselskap.

Jobbes med M.I.A.-dokumentar

På onsdag i forrige uke slapp M.I.A. platen Matangi, som hun kanskje håper skal hjelpe henne å klatre opp til popstjerne-status. Det albumet skal samle trådene fra alle hennes tidligere utgivelser, og er kalt opp etter både M.I.A.s fornavn og den mangearmende hinduistiske gudinnen Matangi.

P3s anmelder mente at med Matangi har M.I.A. “funnet tilbake til gammel storhet med et kaotisk og fengende album, men rollen som premissleverandør er lagt til side i denne omgang”, og ga det terningkast fire.

Tidligere er det blitt kjent at det jobbes med en dokumentar som skal gi et intimt innblikk i M.I.A.s liv, og tilblivelsen av musikken og kunsten hennes. Etter mye krangler mellom regissør og plateselskap virket det som om prosjektet var blitt lagt på is, men i forrige uke skrev The Hollywood Reporter at arbeidet er blitt gjenopptatt.

Se musikkvideoen til M.I.A. – “Bad Girls”:

Se musikkvideoen til M.I.A. – “Bring The Noize”: