Intenst år for Paskalev

Fjorårets Urørt-vinner ble oppslukt av å prestere etter finaleseieren. Et travelt år etter er debutskiva endelig klar – og skuldrene betydelig lavere.

Et år er gått siden Mikhael Paskalev (25) vant Urørtfinalen, og tiden etter konkurransen har bydd på drøssevis av konserter, plateinnspill og massiv medieoppmerksomhet i både inn- og utland. Tida har vært så innholdsrik at Paskalev har vanskelig for å oppsummere den – forståelig nok.

mp2

Her er årets finalister. Finalen kan sees på NRK3 6. feb kl 19.45.

På flyplassen i Nederland på vei hjem fra sin opptreden på musikkfestivalen Eurosonic, setter Mikhael av tyve minutter til å fortelle om året etter Urørt og den nye skiva som ble ferdig for bare to dager siden. Plata har fått navnet What’s life without losers, og slippes 8. feburar.

Les også: Disse kan få én million av Statoil

Les også: P3 sender Paskalev til Eurosonic

Les også: – Kan bli Norges neste internasjonale suksess

Det etterlengtede albumet har blitt utsatt flere ganger. Det skyldes i stor grad at Mikhael har vært svært populær på det norske bookingmarkedet den siste tiden. Hove, Øya, Slottsfjell og By:larm er bare noe av det som har holdt sunnmøringen opptatt, og langt borte fra studio der han gjerne skulle vært.

Les også: Anmeldelsen fra Hove-festivalen her (5/6)

– Det var en veldig travel sommer og jeg hadde bare et par dager her og der til plata. Det ble mange flere gigs enn det jeg hadde planlagt, sier Mikhael som ønsker å bli mer rutinert på planlegging og prioriteringer i året som kommer.

Mikhael prater om Eurosonic, sin nye singel «What’s life without losers» og debutalbumet i P3morgen:
Mikhael Paskalev i P3morgen del2

 

Stort press

Som P3s representant ble Urørt-vinneren utsendt for å spille på Eurosonic-festivalen Nederland. Det var en velkjent, men samtidig helt ny, opplevelse for Paskalev.

– Det var veldig gøy å spille i et helt nytt land, foran kanskje 500 oppmøte som overhodet ikke hadde noen grunn til å være der – men som var der likevel.

For selv uten et eneste album trekker Paskalev mengder med publikum. Men ved en dypere titt i singelarkivet er det kanskje ikke så rart; låter som «I Spy» og «Jive Babe» forklarer det meste.
Men den store populariteten og de gode lovordene fikk også Mikhael til å grøsse etter å ha stukket av med førsteplassen i Urørtfinalen.

Hør hva det betydde for Mikhael å bli Årets Urørt 2012 og hans tips til årets finalister:
Mikhael Paskalev i P3morgen del3

– I begynnelsen følte jeg et utrolig stort press. Fra å bare ha en profil på Urørt, til å vinne hele finalen, bli radiolistet og få masse skryt. Så kom alle forventningene. Jeg ble veldig oppslukt i å prestere, men heldigvis ga presset seg ganske fort. Jeg måtte bare senke skuldrene og stole på det jeg hele tiden har gjort, noe plata vil være et godt eksempel på.

mp

 

Tøyer grenser

Han hørte for første gang gjennom den ferdige skiva dagen før intervjuet, og den var ifølge han selv «akkurat slik jeg vil at den skal være». Et popalbum der Paskalev tøyer grensene for sjangeren og gjør ting på sin egen måte.

-Det er veldig mye min plate. Den tar ikke hensyn til hva som er «lov» og ikke lov, sier Mikhael og sammenligner det hele med låta «Jive Babe». Det er en fire minutter lang poplåt, som hopper inn og ut av forskjellige sound og som leker seg med popsjangeren, uten å ta hensyn til om den egner seg på radio- slik er plata også.

Hør låta «Hey Josef» live i P3morgen:

Mikhael Paskalev livelåt

Les også: Dette er Urørt-finalistene

Les også:Marit og Chirags dommerdebut

Urørtfinalen 2013 sendes direkte på NRK3 onsdag 6. februar klokka 19.45. Mari Garås Monsson og Leo Ajkic leder showet, og Chirag Patel, Marit Larsen og Mats Borch Bugge utgjør årets dommerpanel. De avgjør resultatet sammen med publikum – så husk å stemme på din favoritt!