Finn din favoritt

Synne Sanden, Phil T. Rich, Ekkolodd, Bits Between og Intertwine kjemper om å bli Årets Urørt på onsdag. Kun to dager igjen å stemme!

6. februar avgjøres det hvem som følger i Mikhael Paskalevs fotspor og blir Årets Urørt.

De fem finalistene opererer innen vidt forskjellige uttrykk, og brenner alle for musikken sin. I forkant av finalen har vi reist rundt for å bli bedre kjent med dem – og du kan få et innblikk i livet og musikken deres her:

intertwine_169Finalist 5: Intertwine

Intertwine er Tarjei Zakarias Ekelund. Han lager funky elektronika med innslag av kornett – og finner inspirasjon til musikken sin på familiens sommerhus utenfor Larvik.

Les intervju og se bilder

 

bits_between_1Finalist 4: Bits Between

Bits Between er det hardeste bandet i årets finale, og kommer fra Råde og Moss. De tilbringer dagene på gården til den ene gitaristen i bandet, hvor de kan øve uten å være til bry for naboene.

Les intervju og se bilder.

 

 

Ekkolodd - Urørtfinalen. Foto: Tom Øverlie / NRK P3Finalist 3: Ekkolodd

De påstår selv at de har et introvert sound – men Ekkolodd lager utvilsomt vakker musikk. De seks guttene holder til i Bergen, og lager suggerende poplåter med tekst på Fåvang-dialekt.

Les intervju og se bilder.

 

Phil T. Rich - Urørtfinalen. Foto: Tom Øverlie / NRK P3Finalist 2: Phil T. Rich

Phil T. Rich heter egentlig Arif Salum. Han er østlandets drøyeste norskspråklige rapper, utgjør en av hjørnesteinene i Oslo-kollektivet BAWS, og har sluttet i jobben for å satse på musikken.

Les intervju og se bilder.

 

Synne Sanden - Urørtfinalen. Foto: Tom Øverlie / NRK P3Finalist 1: Synne Sanden

Synne Sanden lager eksperimentell elektronika med melankolske tekster, og utfordrer stadig sitt eget uttrykk. Hun kjemper mot å være flink pike, og har et mål om å få lytteren til å danse og bli rørt.

Les intervju og se bilder.

Din stemme teller!

Artistene Marit Larsen og Chirag Patel utgjør sammen med P3s musikksjef Mats Borch Bugge årets dommerpanel. De avgir sine stemmer under showet, men publikums stemmer er like viktige.

Du kan stemme på din favoritt ved å sende U <finalistnummer> til 1987 – det koster en krone. 

Les: Marit og Chirags dommerdebut

Du kan også stemme ved å klikke deg inn på intervjuene med artistene – i sakene finner du en boks hvor du kan stemme.

Urørtfinalen sendes live på NRK3 6. februar klokka 19.45, og ledes av Mari Garås Monsson og Leo Ajkic.