Wiz Khalifa / A$AP Rocky - Dødens dal, UKA 2015
Terningkast

Konsertduell: Wiz Khalifa vs. A$AP Rocky

Vi er på plass i Trondheim når rapartistene er med å runde av den siste lørdagen under UKA i Dødens dal.

Med to konserter fra artister i samme sjanger i en splittgig konkurrerer rapperne etter de samme kriteriene i to parallelle (lavterskel-)anmeldelser.

Takk for i år, UKA!

Wiz Khalifa

Stemning: Publikum elsker rapperen med den distinkte stemmen og latteren. Han ser ut som en stjerne, og blir behandlet deretter. Vel fortjent.

Timing, rytme, form: Wiz Khalifa har opparbeidet seg endel erfaring på scenen. Godt samspill mellom bandet og rapperen. Han er vel også en av få rappere som kler å ha et band på scenen, vi har sett det samme ved tidligere anledninger.

Sjarm: Hva er det å ikke like med blandingen av Wiz Khalifas slentrende stil og sceneautoritet? Fete briller har han, og.

Låtvalg: Traptunge “We Them Boyz”, “No Social Media”, “Burn Slow” og nyklassikeren “Black & Yellow” er blant utvalgte kutt fra Pittsburgh-artisten. Pop-kuttet “See You Again” er også på menyen. Litt av hvert, med andre ord.

Wiz Khalifa – “We Dem Boyz”:

Lydmiks: Ikke noe særlig å utsette her. Bassen durer fint og vokalen er tydelig.

Wildcard / X-faktor: Han kjører bar overkropp og tilhørende heftige hoftebevegelser. Liveversjonen av “Black & Yellow” var også en positiv overraskelse.

Scenografi / backdrop: Streit Taylor Gang-graffiti. Kult med konfetti under “We Them Boyz”.

Terningkast: 5

A$AP Rocky

Stemning: Harlem-rapperen skaper god atmosfære, selv om “Seven Nation Army”-nynningen til publikum er en uting. Men forvirringen råder når lydmiksen går rett i dass.

Timing, rytme, form: Sist jeg så A$AP Rocky var på Øyafestivalen i 2012. Da handlet det mye om å lage liv. Han jobber hardt i kveld også (kudos for å gidde å dra acapella-linjer), til tross for mange avbrudd på grunn av loking med lydmiks.

Sjarm: Kjører normcore-bekledning, og gliser bredt av energien publikum gir ham. Han er sur for lyden, men forsøker iherdig å gi de oppmøtte valuta for pengene.

Låtvalg: Det blir jo mye surr når lyden er langt under pari. Vi hører bruddstykker av låter, men bra med “L$D”, og gjennomkjøringen av Skrillex-produserte “Wild for the Night”. Kult at crewkuttet “Hella Hoes” får plass i det skranglende settet.

A$AP Mob – “Hella Hoes” ft. A$AP Rocky, A$AP Ferg, A$AP Nast, A$AP Twelvyy:

Lydmiks: Grøtete vokal, alt for høy diskant, lite bass. Liten opptur under “L$D”. Og naturligvis en svær ripe i lakken i konserten når det er totalt fravær av lyd.

Wildcard / X-faktor: “Norwegian bitches suck my dick!” ropes det ganske høyt til stor jubel. Stor humor. Og artig når han får kastet undertøy på scenen.

Scenografi / backdrop: Trippy. Psykedelia-flørtende backdrop. Langt mer øyegodteri her enn under Wiz Khalifa.

Terningkast: 3

Ali Soufi