Cezinando - "Ingen lager helvete som vi" (låt)
Terningkast 5

Lyden av lykke

Cezinando er åpenbart på et godt sted.

Rapperen har sopt med seg alt, eller tilnærmet i alle fall, som måtte være av priser og anerkjennelse det siste året. Og på singelen «Ingen lager helvete som vi», som har et klart sommer-stempel, høres Cezinando veldig lykkelig ut.

Låten er en fargerik og glad sak hvor en Dipset-aktig intro – du vet, sjelfulle samples som smurfes opp – presenteres, og allerede der har sporet klart å fange min oppmerksomhet.

Cezinando kan det å være melankolsk, men varm, jamfør 90 prosent av katalogen hans. På «Ingen lager helvete» leker han masse med formen: En får en følelse av en slags tidlig-Drake-møter-Dipset-større-enn-livet-rapballade i begynnelsen før det bygger seg sakte opp til noe større.

Så smyger en deilig harpe inn mens Cez bedende, men sjarmerende etterspør that special one til å chille med, uten tilhørende stress og pes. En overjovial synth- og basslinje, som viser seg å være temmelig kledelig, flettes inn og det hele resulterer i en uptempo nu-soul-flørtende (faktisk) lettbeint popsingel med et smittsomt refreng.

“Ingen lyver som du / du vet jeg er en slut for empati”, sangrapper han på singelen. Altså, nå. Cezinando er unektelig en søt og snodig type. Lenge leve.

Ali Soufi-Grimsrud