Må norske rappere til Bronx?

I følge utsagnene på Twitter mener Marianne Aulie tydeligvis det. Hun lurte på når Chirag sist var i Bronx. Christine spurte flere kjente norske rappere det samme spørsmålet.

I hiphopen har det vel alltid vært diskusjoner rundt hvem og hva som er ekte, men at klovnemalerikunstneren Marianne Aulie kastet seg inn i debatten kom noe overraskende på de fleste.

Når var @ChiragKarpe sist i the Bronx? Interessant at de borgerlige tar æren for hip hop kulturen. MORSOMT

Sitatet er en twittermelding fra Marianne Aulie. Bakgrunnen for sitatet er noen sterke utsagn fra Chirag der han i boken Dødtid blant annet kaller musikken til Sirkus Eliassen for “endorfinrunk”.

Hva sier norske rappere?

Christine tok dermed en Marianne Aulie, og spurte flere kjente norske rappere det samme spørsmålet. Verken Lars Vaular eller Kaveh kunne skilte med å ha vært i Bronx, hiphopens fødested.

– Jeg pleier å være i Bronx hver gang jeg er i New York, jeg, sier Tommy Tee. – Det er jo veldig viktig, sier han med et ironisk tonefall og ler. – Hvis du skulle vært i Bronx og fått med deg noe måtte det ha vært på 70-tallet og fram til 90-tallet. I 2013 er det ikke så viktig, mener Tommy.

Don Martin er enig med Tommy og sier at det er “sinnsykt uviktig” å ha vært i Bronx. – Det er jo 20-30 år siden hiphop ble internasjonalt. Det handler ikke om et sted på kartet. Majoriteten av alle rappere kommer fra alle andre steder enn Bronx. Han konkluderer med at det er en dum påstand at du må være fra Bronx for å ha noe å si om hiphop.

Og hvis du lurer på om Chirag har vært der, så ja, han har det.

Hør Christine ringe rapperne på lufta her:

Mathias Rødahl Mathias Rødahl om Bronx

 

Don Martin Don Martin om hiphop og the Bronx

 

Tommy Tee Don Martin om hiphop og the Bronx

 

DJ Herkules DJ Herkules om hiphop og the Bronx

Her kan du høre hele sendingen!