Hvem går videre til Urørtfinalen?

Går Miss Tati eller Jannicke Forsgren videre? Det er opp til deg!

Urørtfinalen går av stabelen fredag 20. februar. I de kommende ukene bestemmer du hvem som skal komme til finalen. Slutface og Silja Sol er allerede videre til finalen, men det gjenstår fortsatt tre artister. Denne ukens duell står mellom Miss Tati og Jannicke Forsgren. Makten er i dine fingre – stem på din favoritt her: (Det koster én krone å stemme pr SMS)

 

Miss Tati

 

P3 Urørt mener:

Varm organisk vellyd omkranser den nye, store urbane stemmen fra Vestlandet. Miss Tati byr på herlig smittende energi i låta «Shakedown»

Les også: Mer om Miss Tati her!

 

Jannicke Forsgren

 

P3 Urørt mener:

Trøndelags nye pophåp Jannicke Forsgren har med «On My Way» skapt en velklingende poplåt med sjarme i hver akkord.

Les også: Mer om Jannicke Forsgren her!

 

 

Hva er historien bak låta?

Miss Tati: Det startet med at jeg hørte på en Blockead-remix av instrumentalen til Yameem feat. Georgia Ann Muldrows låt «Fire». Så tok jeg opp mobilen og sang inn en skisse. Mens jeg improviserte, mumlet jeg tulleteksten «shake it when shake it you know how to move you body». Jeg sendte opptaket til produsenten min Ivar Thormodsæter, så stakk vi på studio og han arrangerte låten. Anders Bitustøyl la ned en heftig basslinje og resten er historie. Teksten er inspirert av å ha det gøy på dansegulvet og slippe deg helt løs.

Les også: Nå står endelig Miss Tati fremst

Jannicke Forsgren: Akkordrekka laget jeg for mange år siden med en annen melodi og jeg glemte sangen. En kveld begynte jeg å spille på den igjen og kom da på en ny melodi. Teksten utviklet seg ut ifra at jeg hadde linja “I`m on my way to nowhere”. Det er noe jeg har følt på til tider. Å ha en lidenskap til musikk og være alene om det og ikke vite hvor det vil bringe deg. Det er det låta handler om. Å ikke vite hva neste steg er og være usikker.