– Mørkt og banebrytende

Kanye West skal ha spilt 20 nye låter under et DJ-sett i helgen.

En Instagram-bruker snek seg til et bilde av Kanye West under privatfesten. (Foto: Instagram / brandonsales)
En Instagram-bruker snek seg til et bilde av Kanye West under privatfesten. (Foto: Instagram / brandonsales)

Det har vært kjent siden november i fjor at rapperen Kanye West jobber med en oppfølger til det bejublede Yeezus-albumet.

Les flere nyheter om Kanye West her.

I helgen spilte han et DJ-sett på en privatfest i en London-nattklubb, hvor han ifølge gjestene skal ha vist frem splitter nytt materiale. Det skriver Spin.

Tyder på Yeezus-oppfølger

Dessverre finnes det ingen opptak fra kvelden, grunnet et strengt foto- og opptaksforbud.

Flere Twitter-brukere som var tilstede hevder rapperen spilte rundt 20 nye låter, og en av dem beskriver det nye materialet som «dark», «hellish» og «groundshaking».

Les også: James Blake røper store samarbeidsplaner

– På generelt grunnlag er det vanskelig å si noe om musikk man ikke har hørt. Enda vanskeligere er det å spå hva Kanye skal gjøre – noe mer uberegnelig skal man lete lenge etter, sier musikkjournalist Andreas Øverland om hva vi kan forvente oss fra West.

Øverland tror at likevel at DJ-settet kan tyde på at West vil fortsette i samme spor som det mørke, dystre Yeezus-albumet, som han slapp for et drøyt år siden.

– Har en liten anelse om at neste album også kommer til å gå litt i samme retningen som Yeezus. Adjektivene «dark» og «hellish» kan i det minste tyde på det. Skal en redusere ned fra atten random tweets og to artikler basert på luft kan det altså synes å bli mer «Black Skinhead» og mindre «Blame Game», enda mer aggresjon og mindre sårhet, harde trommer, mer synth og mer sinne.

Les anmeldelse: Dyster Yessias

Håper på ny «Amazing»

Andreas Øverland (Foto: Kim Erlandsen)
Andreas Øverland (Foto: Kim Erlandsen)

I mai i år sa en anonym kilde til Billboard at det nye Kanye West-albumet kom til å bli mykere og mer soulfokusert enn Yeezus, men ifølge materialet rapperen viste frem i helgen behøver ikke det å stemme.

Øverland håper at West vender tilbake til gamle trakter og lager noe som ligner mer på det tilgjengelige, men suverene My Beautiful Dark Twisted Fantasy.

– Personlig håper jeg jo at han ikke går helt inn i sitt eget kunstprosjekt, men lager et par låter som er hakket mer universelle og kommuniserer litt mer utover enn det jeg opplevde at Yeezus gjorde. Er det lov å håpe på en ny «Blame Game» eller en ny «Amazing»? Gjør det, jeg.

Les anmeldelse: Vakkert monster

– Man vet aldri med Kanye

Det er ikke sikkert at noen av de låtene han spilte kommer til å ende opp på det kommende albumet, men det kan kanskje være en pekepinn på hva man kan forvente seg.

Kanye Wests åttende album skal visstnok slippes i løpet av 2014. Ifølge rapportene skal både Q-Tip og den gamle ringreven Rick Rubin være involvert på produsentsiden.

– Det ryktes jo at Rick Rubin er involvert på de nye greiene, uten at han har levert noe virkelig fett de siste åra. Men man veit jo aldri med Kanye, plutselig ramler det ut 13 fantastiske låter, avslutter Øverland.

Hvilken retning håper du at Kanye West tar musikken sin? Si din mening i kommentarfeltet!