– Om frustrasjon og sinne

Ukas Urørt-bandet Frances Wave har skrevet en låt om en gutt som strever med å finne tilhørighet i omgivelsene sine.

Urørt mener:

Frances Wave er noe så sjeldent som et norsk rockeband som maler frem storslått ørkenrock med luftige riff og et bunnsolid komp. “Black Star” er rock. Og er du fan av Queens Of The Stone Age eller The Black Keys, har du fått deg et nytt norsk favorittband.

Se musikkvideoen:

Profil: Frances Wave

Når og hvordan startet dere å lage musikk?

– Vi (Øyvind Ramsøy-Halle, Frederik Otelo, Jørgen Johan Wassvik, Aleksander Mevåg og Pål Ramsøy-Halle) har spilt sammen i mange år i flere sammensetninger. Tidligere spilte fire av oss i et band som het Disko Slam. Vi var dypt inne i shoegaze- og postrockland og elsket det. Vi sto ofte timesvis og jammet på lange, seige og massive riff. Dette syns vi fortsatt er kult, men etter hvert kom et ønske om å bevege seg musikalsk. Interessen for å lage mer strukturerte låter ble sterkere og sterkere. Da vi startet bandet visste vi ikke hvilken retning vi skulle gå. Det er på en måte noe som bare har blitt til ettersom vi har spilt sammen.

Frances Waves er Ukas Urørt. Foto: Promo
Frances Waves er Ukas Urørt. Foto: Promo

Hvordan ble “Black Star” til?

– “Black Star” er en fortelling om frustrasjon og sinne. Temaet for låta er skrevet rundt en gutt som strever med å finne tilhørighet i omgivelsene sine. Teksten og musikken gjør et forsøk på å beskrive fantasiene i hodet til denne gutten.

Hvem inspireres dere av?

– Dette spørsmålet vil man få ganske så forskjellige svar på avhengig av hvem man spør. Spør man trommisen vår Aleksander om hva slags musikk som inspirerer han vil han fort nevne Cannibal Corpse. Det er kanskje ikke så mye ved oss som minner om akkurat det, men inspirasjon kommer i mange former. Hvis man begynner å prate om band som musikken vår er inspirert av er det sikkert flere som vil nevne, The Dead Weather, Them Crooked Vultures eller QOTSA. Vi låter kanskje ikke så mye som dem, men de er uten tvil inspirasjonskilder.

Hva skjer fremover?

– Forrige helg filmet vi en live-versjon av låta “Black Star”. Vi har veldig greie om flinke folk rundt oss som har hjulpet oss med å få til dette. En stor takk til Aleksander Pedersen og Torleif Kvinnesland som har stått for lyd og filmopptak. Vi har et par spillejobber fremover også, en allerede på torsdag på Familien i Trondheim og senere i september på Hulen i Bergen. Vi blir også å finne i programmet til UKA på Samfundet.