Oversett

Justin Biebers manager reagerer etter at stjerna, og en rekke andre artister, ble oversett av Grammy.

Da Grammy-nominasjonene ble offentliggjort torsdag kveld var det opp til flere profilerte artister som aldri ble nevnt direkte.

Justin Bieber fikk ingen priser sist gang Grammyene ble delt ut og er heller ikke nominert denne gangen. Foto: NTB Scanpix / Jonathan Alcorn, Reuters.
Justin Bieber fikk ingen priser sist gang Grammyene ble delt ut og er heller ikke nominert denne gangen. Foto: NTB Scanpix / Jonathan Alcorn, Reuters.

På lista over de totalt 81 nominasjonskategoriene finner man ikke navn som Nicki Minaj, Lady Gaga eller One Direction.

Oversett igjen

De siste par åras kanskje aller største tenåringsidol, Justin Bieber ble heller ikke nominert til noen av Grammy-prisene. Dette til tross for at han har hatt ett av de mest solgte albumene og et par singler som har gått veldig godt.

Les også: Slipknot + Justin Bieber = sant?

Det var forventa at Bieber skulle få minst én, eller kanskje flere nominasjoner, etter at han ble oversett også ved første korsveg. Også det faktum at han fikk tre priser både på American Music Awards og MTV European Music Awards, var med på å skru opp forventningene.

Dette har naturlig nok ikke gått upåakta hen i sosiale medier, der fans av stjernene tømmer eder og galle ut gjennom tastaturene.

Justin Biebers manager Scooter Braun reagerer på at hans klient ikke har fått noen Grammy-nominasjoner. Foto: Twitter.
Justin Biebers manager Scooter Braun reagerer på at hans klient ikke har fått noen Grammy-nominasjoner. Foto: Twitter.

«dere dreit dere ut»

Bieber sjøl har ennå ikke sagt noe. Men hans manager, Scooter Braun, sier hva han mener om nominasjonene på Twitter. Han begynner med å gratulere de som faktisk ble nominert, men er lite imponert over at Bieber ble underkjent.

« … denne gangen kommer jeg ikke med noen smart ord, ingen unnskyldninger, jeg er rett og slett bare UENIG. Gutten fortjener det. Grammy-styret – dere dreit dere ut», skriver han.

«Det vanskeligste du kan gjøre er å omstille deg, og å få toget til likevel å fortsette å gå. Gutten har levert. Et svært suksessrikt album, utsolgt turne og overbeviste fans … denne gangen fortjente han å få anerkjennelse, og jeg har egentlig ingenting pent å si om en avgjørelse jeg er uenig i», skriver han over to nye tweets, før han avslutter med «til hans fans … ser ut til at vi må være underdogs en liten stund til».

Mange av Biebers fans – de såkalte «beliebers» fulgte opp og fikk blant annet hashtaggen #BieberForGrammys til å «trende» på verdensbasis.

Tradisjon

Heller ikke One Direction, som i høst har stått for historiske salgstall med albumet Take Me Home, fikk noen nominasjoner. Også til tross for utsolgte konserter verden over og tre priser på MTV Video Music Awards.

Men som Billboard skriver, så er det nærmest en tradisjon for at så unge artister blir oversett i Grammy-sammenheng.

De synes imidlertid at Bieber-fansen skal slutte å sutre og se lyst på framtida. De mener nemlig det er stor sannsynlighet for at Justin en gang i framtida vil få en gyllen mikrofon til å sette på peishylla.