– Platen vil definitivt skille seg ut

Verdens mest populære guttegruppe, One Direction, endrer på suksessoppskriften med sitt kommende album.

One Direction har de siste årene kapret mange hjerter med sin sjarmerende og livsbejaende pop, og har befestet sin posisjon som en av nåtidens mest populære musikkgrupper.

Nå røper popgruppen at de, med sitt kommende album, vil forsøke å endre på oppskriften som har bragt dem den kolossale suksessen.

Vil skille seg ut

Zayn Malik og Louis Tomlinson bak scenen på iHeartRadio-festivalen i helgen. (Foto: Skjermdump, YouTube)
Zayn Malik og Louis Tomlinson bak scenen på iHeartRadio-festivalen i helgen. (Foto: Skjermdump, YouTube)

I helgen sto de fem 1D-medlemmene på iHeartRadio-scenen i Las Vegas. Etter konserten røpte de noen detaljer om deres fjerde og kommende album, som enkelt og greit har fått navnet Four, til musikkmagasinet Billboard.

– Det vil definitivt skille seg ut fra våre tidligere plater, og vi har prøvd å få det til å høre annerledes ut, sa Louis Tomlinson om skiven som slippes 17. november.

Altfor annerledes blir det nok neppe. Zayn Malik fortalte nemlig, helt sikkert til manges lettelse, at det også vil komme noen låter som minner om superhiten “Story of My Life”.

– Så vil noen av de andre låtene være mer klassiske, naturlige og ganske enkle. De blir ikke for overproduserte, la Tomlinson til.

Vokst og fått mer skjeggvekst

One Direction har nylig annonsert at den nye singelen “Steal My Girl”, hentet fra Four, slippes 29. september. På mandag la de også ut et 19 sekunder langt lydklipp av låten.

Hør en liten smakebit på “Steal My Girl”:

Malik og Tomlinson sa til Billboard at det bare er naturlig at musikken deres vil vokse og utvikle seg.

– Vi har ikke prøvd å endre musikken vår altfor mye, men det blir jo en slags utvikling av det vi har gjort tidligere. Vi har prøvd å beholde det som kjennetegner musikken vår, og heller la det vokse. Vi har jo selvfølgelig også vokst de siste årene, og har i tillegg fått litt mer skjeggvekst!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Guttene i One Direction har definitivt vokst de siste årene. Slik så de ut i 2010. (Foto: Promo)
Guttene i One Direction har definitivt vokst de siste årene. Slik så de ut i 2010. (Foto: Promo)

– Har ikke hjerte eller sjel

Jake Bugg er lunken mot fabrikkerte popgrupper som One Direction. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Jake Bugg er lunken mot fabrikkerte popgrupper som One Direction. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

En som kanskje ikke vil stille seg i kø for å kjøpe One Directions kommende plate, er den britiske rølperockeren Jake Bugg.

I helgen gikk han nemlig hardt ut mot “fabrikkerte” popgrupper, slik som One Direction. De ble nemlig satt sammen av musikkmogulen og talentdommeren Simon Cowell under X Factor i 2010.

– Fabrikkerte popgrupper har ikke noe hjerte eller sjel. Alt de synger om er engangsligg, hevede glass og twerking, sa Bugg til The Sunday Times.

– Det er frustrerende å høre folk på min alder som synger om disse tingene, når jeg personlig tror det er viktigere ting i verden, sa 20-åringen.

Selv om gruppen, bestående av de britiske og irske karene Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles og Louis Tomlinson, kun endte på en tredjeplass i X Factor, ble de kort tid etterpå signert av Cowells plateselskap.

Debutsingelen “What Makes You Beautiful” ble sluppet for drøye tre år siden, og suste rett inn både på toppen av den britiske hitlisten og i millioner av pike- og gutterom kloden over.

Solgte ut norgeskonsert

I mai 2013 holdt One Direction konsert i Norge og samlet 18 000 elleville “directioners”, som fansen kalles, i Telenor Arena på Fornebu. Den konserten ble forresten utsolgt på 17 minutter.

P3s anmelder lot seg også overbevise av opptredenen og belønnet guttegruppen med fem øyne på terningen:

– Publikum viser gang på gang at de kan gruppas tekster til fingerspissene, og mens konfetti, ballonger og pyro fyller arenaen setter de fem guttene to streker under svaret alle Directioners har kommet for å få denne kvelden: Selv om Bieber har de beste låtene, er One Direction flere hakk bedre live.

Se musikkvideoen til One Direction – “Story of My Life”: