Seks grunner til å elske Kendrick Lamar

Bare i løpet av årets to første uker har han gitt oss flere høydepunkter.

Alle vet at det finnes mange grunner til å elske Kendrick Lamar. Den mest åpenbare er den vanvittig høye musikalske kvaliteten og at han våger å ta opp storpolitiske temaer i musikken sin. Men bare i løpet av de to første ukene av året har han gitt oss enda flere grunner. Her får du dem:

1. Fremførte ny låt

De fleste artister pleier å synge velkjente hits når de skal opptre på tv-show for å selge mer. Lamar, derimot, debuterte en ny sang, Untitled 2, på «The Tonight Show» med Jimmy Fallon. Det er andre gang Lamar fremfører et «Untitled»-kutt på tv. Første gang var på «The Colbert Report» i 2014.

Er teksten i den nye låten en diss mot Drake og Future som nesten fikk all oppmerksomhet i fjor?

«You ain’t gotta tell me that I’m the one/I could put a rapper on life support/Guarantee something that none of you want

2. Møte i det hvite hus

Den amerikanske presidenten Barack Obama har alltid likt rapmusikk, og hører på artister som Outkast og Eminem. Hans favorittsang fra fjoråret var «How Much a Dollar Cost» av Kendrick Lamar.

Nå har de to møttes, og Lamar forteller at de har diskutert hvordan man skal hjelpe personer i vanskeligstilte miljøer. Prosjektet som går under navnet «Mentor» går ut på at voksne skal hjelpe barn og unge.

3. 13-spor sett

Lamar spilte nylig et 13-spors sett på Austin City Limts. Rapperen fremførte sanger fra det kritikerroste siste albumet To Pimp a Butterfly og Good Kid, m.A.A.D. City.

Blant de andre artistene som var med på showet var Foo Fighters, The Strokes, Drake og Disclosure. Programmet er den lengstlevende musikkserien i amerikansk tv-historie.

4. Med på ny Kanye-sang

Et av årets mest etterlengtede album er Swish av Kanye West. Den karakteristiske rapperen har allerede sluppet en håndfull singler og fredag kom en til.

West sin kone, Kim Kardashian, teaset låten på Twitter og hintet om at ektemannen kommer til å slippe rykende ferske kutt hver fredag.

Låten er co-produsert av Madlib og delt i to deler. Første delen er «Real Friends». Andre delen er «No More Parties In LA». Det er her Lamar er med, og det er første gangen de to rapperne lager en låt sammen. Tidligere har de turnert under Yeezus-turneen.

5. Sko mot gjengkriminialitet

Hjembyen til Lamar, Compton, har alltid hatt problemer med de to notoriske gjengene Bloods and Crips. Med sine nye sko håper Lamar å takle problemet og få folk til å avstå fra vold. Skoene er laget i samarbeid med Reebok, og har skriften Blue og Red og Neutral på innsiden.

kendrick-lamar-reebok-classic-leather-3_o0lbnokendrick-lamar-reebok-classic-leather-5_o0lbo8 kendrick-lamar-reebok-classic-leather-4 kendrick-lamar-reebok-classic-leather-6_copy_ywzb0j

6. Spiller i tv-serie

50. cent, LL Cool J, Ice Cube, Mos Def og Eminem er bare noen eksempler på rappere som også har prøvd seg som skuespillere. Nå melder Lamar seg også inn i klubben. Denne sesongen kommer han til å være med i tv-serien «Black-ish».

Andre kjendiser som har spilt i tv-serien inkluderer Diddy og Amber Rose.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=g6F7SfTHies]